Bohemians - Boleslav 5:7, výhra před tisícovkou školáků
12. prosince 2019

Bohemians - Boleslav 5:7, výhra před tisícovkou školáků

Technology Florbal Mladá Boleslav už v tabulce Superligy florbalu vede před svými pronásledovateli o osm bodů. Lídři soutěže zvýšili náskok v dohrávce 16. kola, kterou ve čtvrtek dopoledne ve slávistické hale v Edenu vyhráli 7:5 nad FbŠ Bohemians.

FbŠ Bohemians - Technology Florbal Mladá Boleslav 5:7 (1:2, 2:5, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Buršík (P. Šebek), 34. Krebner (Buršík), 39. Buršík (Kopecký) - 6. Tokoš (Komárek), 20. Natov (Curney), 23. Curney (Bína), 27. Tad. Chroust (Höffer), 28. Bína (Gruner), 39. Gruber (Tad. Chroust), 40. Bína (Suchánek), 48. Krebner (F. Forman). Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváků: 1156.

Mladá Boleslav: Bauer - Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Komárek, Šebek - Tom. Chroust, Tad. Chroust, Höffer.

Tak jako Mladá Boleslav zahájila sezonu svými zápasy pro školáky, tak i Bohemians pozvali děti před Vánoci. Ve slávistické hale v Edenu se hosté museli nějaký čas sžívat s povrchem, který nebyl pro florbal zrovna nejpohodovější a možná i proto v úvodu prohrávali a nevyužili řadu šancí. Po Tokošově vyrovnávací brance až před první pauzou otočil Natov na 2:1.

Od té doby Boleslav měla zápas výsledkově pod kontrolou a ve druhé třetině položila základ výhře. Curney, Tadeáš Chroust a Bína zvyšovali na průběžných 5:1, a přestože Krebner s Buršíkem na chvíli zdramatizovali (3:5 z pohledu Bohemians), do druhé pauzy ještě Gruber a podruhé Bína posunuli skóre na příjemných 7:3. 

V úvodu třetí třetiny Boleslav přišla o svého obránce Krzyžanka, trenér Novotný musel trochu přeskládat sestavu a Bohemians ještě vycítili šanci, tím spíš v přesilovce. Přesně v momentu návratu Curneyho z trestné úspěšně zblízka dorážel Krebner (4:7) a vzápětí se trefil Šárka (5:7), ale Boleslav v napínavém závěru dvoubrankový náskok udržela a vyhrála. 

Už v sobotu nastoupí Boleslav v Městské sportovní hale. Ve svém posledním předvánočním domácím zápase se utká s Tatranem Střešovice. Hraje se od 19.00 hodin.