Jakub Gruber je novým sportovním manažerem klubu
14. května 2019

Jakub Gruber je novým sportovním manažerem klubu

Technology Florbal Mladá Boleslav doplňuje svůj management. Jako sportovní manažer nastupuje Jakub Gruber.

Jakub Gruber je spjatý s mladoboleslavským florbalem od roku 2016 po přestupu z Tatranu Střešovice. Rychle si získal místo v sestavě superligového týmu, mimo jiné reprezentoval Česko na Světových hrách, současně působí jako trenér mládeže. Nyní navíc doplňuje management klubu. Během května a června bude přebírat agendu dosavadního sportovního manažera Jana Pazdery.

“Nabídka zapojit se do fungování klubu mě hodně překvapila, ale především potěšila, bude to pro mě velká zkušenost. Jelikož ještě dokončuji vysokou školu, musel jsem dobře zvážit, abych vše stíhal. Jsem rád, že své teoretické studijní znalosti budu moci využít v praxi,” říká Gruber. 

“Jakub u nás v nadcházející sezoně bude pracovat na zkrácený úvazek s ohledem na dovršení vysokoškolského studia, poté nastoupí na plný úvazek. Jelikož dokončuje vysokou školu tělovýchovného zaměření, má z mého pohledu všechny předpoklady k tomu, aby byl v nové roli úspěšný a spolupráce fungovala. Během společných tří let dobře poznal boleslavské prostředí, s dalšími pracovníky klubu ho pojí přátelské vazby a jsem přesvědčený, že klubu bude prospěšný,” řekl generální manažer Tomáš Pacák.

Gruber v sezoně 2019/2020 nadále povede dorostence. V minulosti i před svým příchodem do Mladé Boleslavi trénoval také hráče mladších kategorií. "Chci navázat na spolupráci s trenérem juniorů a čerstvě také asistentem superligového týmu Martinem Šáchou a pokračovat v rozvoji našich talentovaných hráčů, které v klubu máme," dodává Gruber, jenž v průběhu června zahájí studium trenérské licence B.