Dominik Sova je metodikem mládeže
31. května 2019

Dominik Sova je metodikem mládeže

V rámci zkvalitňování práce s mládeží zavádí Technology Florbal Mladá Boleslav pozici metodika. Tím bude od 1. června Dominik Sova, který se dosud v klubu věnoval trénování mladších žáků.

“Naším dalším krokem v procesu zlepšování práce s mládežnickými kategoriemi bude posílení týmu, který se o jejich rozvoj stará. Rozhodli jsme se zřídit novou pozici metodika mládeže, kterou obsadil Dominik Sova. Ačkoli je stále velmi mladý, věnuje se již několik let florbalové metodice, zároveň je svazovým školitelem trenérů a sám vlastní licenci B. Trenérská spolupráce s Dominikem se v minulé sezoně velmi osvědčila, jeho částečný úvazek v klubu se rozšíří o metodické oblasti,” představuje generální manažer Tomáš Pacák novou roli.

Primární obsah práce metodika mládeže

  • spoluvytváření sportovní strategie a koncepce a jejich naplňování
  • trenérská metodika, vzdělávání a rozvoj
  • tréninkové plány (období soutěží, mezisoutěžní období, nesoutěžní turnaje, kempy, soustředění)
  • administrace trenérských softwarových nástrojů
  • plánování a nastavování vstupních a výstupních testů
  • plánování fyzioterapie, kompenzací a regenerace a dalších návazných činností dle možností
  • metodické vazby na partnerské kluby - inspirace, sdílení informací atd.

"Těším se na novou roli, která bude spočívat v tvorbě jednotného pohledu na sportovní fungování mládežnických kategorií. Budu se také zaměřovat na vytváření podkladů a příležitostí pro rozvoj našich trenérů. Během uplynulých měsíců jsem poznal prostředí boleslavského klubu i lidi, kteří se o jeho chod starají. Věřím, že mám co nabídnout a zároveň se mohu naučit nové věci," říká nový metodik mládeže Dominik Sova.