Josef Pluhař odehraje sezonu 2019/2020 ve Švýcarsku
17. června 2019

Josef Pluhař odehraje sezonu 2019/2020 ve Švýcarsku

V nadcházejícím ročníku 2019/2020 nebude součástí superligového kádru Technology Florbal Mladá Boleslav útočník Josef Pluhař. Míří do švýcarského klubu Unihockey Basel Regio hrajícího druhou nejvyšší soutěž. V květnu 2020 vejde v účinnost nová dvouletá smlouva Pluhaře s mladoboleslavským klubem.

Mladoboleslavský odchovanec Josef Pluhař nastupoval v nejvyšší české soutěži od sezony 2010/2011. Ač měl s klubem platnou smlouvu i na ročník příští, dohodl se s boleslavským vedením, že nyní zamíří do Švýcarska. „Cítím, že teď nastal v mém životě ten nejlepší moment, kdy si můžu vyzkoušet angažmá v zahraničí, poznat novou zemi, získat životní i florbalové zkoušenosti v jiném prostředí. Děkuji Tomášovi Pacákovi (generálnímu manažerovi) za vstřícný přístup, za to, že pochopil mou situaci a že mě uvolnil. S klukama budu dál v kontaktu, budu je sledovat, Bolce samozřejmě držím palce,“ říká pětadvacetiletý Pluhař.

Už v úvodu přípravného období Boleslav avizovala, že možnost ročního zahraničního angažmá řeší se dvěma hráči. Tím prvním je Jan Řehoř, druhým právě Josef Pluhař. „Stejně jako Honzovi, i Pepovi chceme vyhovět. V jeho životě nastal okamžik, kdy se tato příležitost nabízí. Je škoda, že Pepa nejde do klubu nejvyšší soutěže, ale z nabízených možností byla tato nejlepší,“ říká generální manažer Technology Florbal Mladá Boleslav Tomáš Pacák.

Unihockey Basel Regio na jaře usiloval o postup do nejvyšší švýcarské ligy, baráž prohrál v prodloužení sedmého zápasu s Thunem. „I když jdu do druhé ligy, klub je hodně ambiciozní a chce postoupit. To se mi líbí,“ nastiňuje Pluhař. Do Basileje poprvé cestuje za týden o víkendu, stěhování má poté v plánu na konci července. „Do té doby se budu připravovat s boleslavským týmem, za což jsem moc rád.“ Pluhař bude hrát v Basileji i s krajanem Ondřejem Svatošem, který tam v tomto přestupovém období zamířil ze Sparty.

Po ročním působení ve Švýcarsku by se Pluhař měl vrátil do Mladé Boleslavi. V květnu 2020 vejde v účinnost jeho nová dvouletá smlouva.