Hummel Open Game Brno: hodnocení trenérů
24. června 2019

Hummel Open Game Brno: hodnocení trenérů

Mládežnická výprava Technology Florbal Mladá Boleslav má za sebou turnaj Hummel Open Game Brno. Tady je hodnocení trenérů všech týmů.

Jakub Gruber, trenér dorostenců Technology Florbal Mladá Boleslav:

Je težké hodnotit tento turnaj. Ve skupině jsme dostali nalosované čtyři soupeře, kteří se nám kvalitou vůbec nemohli rovnat. V každém utkání jsme dominovali a vypovídá o tom naše skóre po základní části. První zápas play-off jsme hráli s poměrně vyspělejším soupeřem, ale kvalita byla stále na naší straně a hladce jsme postoupili do dalšího kola vyřazovací časti.

To, na co jsem upozornoval celý turnaj, přišlo dalším kolem. Potkali jsme soupeře, který se nám herně rovnal, a bylo to pro nás těžké. Po hrůzostrašné první polovině, kterou jsme odehrali skoro celou v oslabení, jsme se vrátili do zápasu a dostali do vedení. Tento obrat vypovídá o velké síle našeho týmu, za což jsem velice rád. Bohužel, před koncem naší naprostou nedisciplinovaností, kdy jsme si mysleli, že máme výhru v kapse, uděláme taktické chyby a 15 sekund před koncem po zapískání faulu přestaneme hrát a soupěř nás ihned potrestá. To je k zamyšlení pro každého hráče, který byl na hřišti. Takové chyby jsou prostě nepochopitelné.

Čekaly nás nájezdy o postup nebo vypadnutí z turnaje. Bohužel jsme nebyli dostatečně techničtí, což mi v této fázi přípravy nevadí tolik jako hrubá taktická chyba na konci základní hrací doby. Přeci jen, na konci června, když máme vrchol sezony o dost později, je pochopitelné, že technická vybavenost nebude stoprocentní, a proto ji musíme nahradit v jiných směrech, což se nestalo. Děkuji hráčům za bezproblemový turnaj a ročníkům narození 2002 za poslední sezonu v dorostenecké kategorii.

Jakub Bína, trenér starších žáků Technology Florbal Mladá Boleslav:

Turnaj hodnotíme pozitivně. Odehráli jsme i špatné zápasy, ale dokázali jsme se z toho poučit, uvědomit si spoustu věcí a přenést to na hřiště. Ve čtvrtfinále jsme proti silnému soupeři podali bojovný výkon, bohužel rozhodlo sebevědomí, klid v zakončení a zbytečné chyby, které byly potrestány. Děkujeme rodičům za podporu během celého turnaje.

Václav Mlsna, trenér mladších žáků Technology Florbal Mladá Boleslav: 

Ve čtyřech zápasech v základní skupině jsme výbornými výkony jasně dominovali a skupinu vyhráli. Tím jsme měli jednodušší vstup do play-off. V něm jsme pokračovali ve skvělých výkonech a postoupili až do čtvrtfinále - narazili jsme na domácí Bulldogs Brno. Do zápasu jsme vstoupili vlažně a brzy prohrávali 1:4. Nevzdali jsme se a zápas otočili na 5:4. Bohužel, soupeř vyrovnal a šlo se na nájezdy. To je vždy velká loterie. Bohužel byl šťastnější soupeř a na nájezdy vyhrál. I přes toto obrovské zklamání jsem na hráče pyšný za předvedené výkony, zaslouží si obrovskou pochvalu nejen za hru, ale i za skvělou atmosféru v týmu, kdy se kluci navzájem podporovali. Velké poděkování patří rodičům, kteří nás neváhali přijet podpořit stovky kilometrů a hnali nás dopředu. Děkuji za pomoc při přesunech mezi halami.

Tadeáš Chroust, trenér elévů Technology Florbal Mladá Boleslav:

Ačkoliv jsme nebyli v nejsilnější sestavě, společně s Tomášem Hajným jsme očekávali lepší výkony. Zaostávali jsme téměř ve všech činnostech. Budu rád, když si kluci vezmou příklad z menších klubů, proti kterým jsme hráli, s jakým nadšením a radostí zápasy proti odehráli. Jezdili nahoru a dolů, bojovali. Toto mi u nás chybělo. Musíme si uvědomit, že soupeř se sám neporazí jenom proto, že jsme z Boleslavi. Přesto doufám, že si kluci turnaj užili. Děkujeme organizátorům za turnaj.

Všechny výsledky mládežnických týmů Technology Florbal Mladá Boleslav na Hummel Open Game Brno najdete v tomto článku.