Jan Řehoř míří do Thunu: Jsem rád, že mi Boleslav vyšla vstříc
24. června 2019

Jan Řehoř míří do Thunu: Jsem rád, že mi Boleslav vyšla vstříc

Působištěm Jana Řehoře v sezoně 2019/2020 bude UHC Thun ze švýcarské nejvyšší soutěže. “Vždycky jsem si chtěl vyzkoušet strávit nějaké trochu delší období v zahraničí a Švýcarsko je pro mě přirozenou volbou,” říká v rozhovoru pětdvacetiletý florbalový univerzál.

Že Jan Řehoř v nadcházejícím ročníku zamíří do zahraničí, to už  Mladá Boleslav avizovala v polovině května na startu přípravy. Po dotažení všech administrativních záležitostí je nyní jasné, že Řehoř bude hrát za UHC Thun.

Už jste to nakousl. Takže proč Švýcarsko?

Je to nádherná země, budu mít možnost učit se nový jazyk a nastupovat v kvalitní lize. Jsem rád, že mi boleslavské vedení vyšlo vstříc s mým přáním na rok odejít, vážím si toho.

Čím vás zaujal Thun?

V klubu již druhou sezonu působí David Šimek, takže jsem měl možnost zjistit, jak to v klubu funguje a vlastně všechny důležité informace, které mi pomohly v rozhodování.

Jaká by měla být vaše role?

Už jsem s týmem absolvoval soustředění a měl bych začít v obraně. Jak důležitou roli budu nebo mohl bych mít, to se teprve ukáže.

S Boleslaví máte za sebou dva roky. Jaké byly?

V první sezoně jsme dokráčeli až na vrchol a všechno dopadlo podle představ. V té uplynulé jsme sice nevyhráli žádnou trofej, ale i tak pro mě byla především z hlediska kolektivu a společně stráveného času velmi příjemná.

Vrátí se za rok do Boleslavi ještě lepší Honza Řehoř?

Těžko říct, bylo by to určitě fajn. Prostoru pro zlepšení je hodně.

Změny v superligovém kádru před sezonou 2019/2020

Příchody

Patrik Suchánek (FC Helsingborg - Švéd.)
Daniel Šebek (FC Helsingborg - Švéd.)

Odchody

Petr Novotný (konec kariéry)
Jan Jelínek (konec kariéry)
Josef Pluhař (Unihockey Basel Regio - Švýc.)
Jan Řehoř (UHC Thun - Švýc.)