Teenageři se týmu švédské superligy nezalekli
9. srpna 2019

Teenageři se týmu švédské superligy nezalekli

Dosud největší test pro mladý výběr Technology Florbal Mladá Boleslav na Czech Open 2019: páteční druhý den zahájil tým trenéra Petra Novotného soubojem s Höllvikens IBF, účastníkem švédské superligy.

Technology Florbal Mladá Boleslav - Höllvikens IBF 2:4 (2:0)

Branky a nahrávky: 13. Gruber (Pařízek), 14. Švejda (Bína) - 27. Gullberg, 29. Eldholm (Bergström), 29. Nihlén (Österman), 39. Eldholm.

Mladá Boleslav: Tomšík - Gruber, Pařízek, Zakonov, Martínek, Pařízek - Bína, Tad. Chroust, Švejda - Vyhnánek, Korych, Šlechta - Zoufalý, Sobotka, Kučera.

Höllvikens IBF: C. Hansson - Strandljung, Karlsson, Gullberg, Andersson, Lindblad, Nihlén, Eldholm, Rasmussen, Österman, Bergström, Larsson, Lennheimer, Kisugite, Nivestam, F. Hansson Wilhelmsson.

Na jedné straně parta boleslavských mladíků s věkovým průměrem lehce nad 18 let a v bráně s šestnáctiletým debutantem Ondřejem Tomšíkem.

A proti nim borci ze švédské superligy, mezi nimi třeba elitní střelec soutěže Johannes Wilhelmson. 

Dění na hřišti? Boleslav vyhrála první poločas 2:0!

Švédští Höllvikens po pauze pořádně sešlápli plyn, mezi 27. a 29. minutou otočili na 3:2. V předposlední minutě pak definitivně rozhodli o výhře. Nic to nemění na tom, že boleslavští teenageři zažili dalšího velkého soupeře, kterého se nezalekli.

Boleslav v základní skupině A obsadila třetí místo a v prvním kole opravného pavouka play-off narazí na Sokol Pardubice, čtvrtý tým skupiny B. Hrát se bude od 16.20 na Vinohradech.