Boleslav zdatně konkurovala superligovým Pardubicím
9. srpna 2019

Boleslav zdatně konkurovala superligovým Pardubicím

Technology Florbal Mladá Boleslav se loučí s Floorball Czech Open 2019 v prvním kole oprav, ale mladý výběr trenéra Petra Novotného si odváží z hlavního města hodně zkušeností. Boleslav v pátek odpoledne prohrála s Pardubicemi 1:2.

Technology Florbal Mladá Boleslav - Sokol Pardubice 1:2 (1:1)

Branky a nahrávky: 8. Bína (Tad. Chroust) - 14. Pakosta (Oubrecht), 34. Černý.

Mladá Boleslav: Musil - Gruber, Pařízek, Zakonov, Goll - Bína, Tad. Chroust, Švejda - Vyhnánek, Korych, Šlechta - Martínek, Sobotka, Kučera - Zoufalý.

Pardubice: Haleš - Oubrecht, Petr, Zozulák, Kourek, Teichman, Dlesk, Škeřík, Kaluža, Slabý, Pakosta, Šmíd, Prix, Savický, Černý, Krigovský, Klein, Petržela.

Čtyři cenné konfrontace proti čtyřem dospělým týmům v rozmezí necelých dvou dnů, to je pro boleslavský výběr se spoustou teenagerů skvělý vklad do budoucna. Vyčnívá samozřejmě zážitek z úvodní výhry 4:3 nad Chur Unihockey, účastníkem švýcarské nejvyšší soutěže.

Boleslav se neztratila na hřišti ani v pátečním odpoledním mači s Pardubicemi v sestavě s jejich kompletním superligovým kádrem.

V prvním poločase vedla Boleslav od osmé minuty díky Bínově dorážce Chroustovy střely. Pardubice srovnaly o šest minut později zásluhou Pakosty. Boleslav se dal rvala o cenný výsledek, po pauze se však přece jen projevilo více zkušeností na straně superligového kádru Pardubic. Rozhodl ve 34. minutě Černý.

Příští týden od pátku 16. srpna do neděle 18. srpna čeká Mladou Boleslav - už v mnohem “dospělejší” sestavě - domácí mezinárodní turnaj Bohemia Trophy. Mezitím ještě odehraje ve středu pohárové utkání v Ústí nad Labem.