Začíná Bohemia Trophy! V pátek proti EräViikingit
15. srpna 2019

Začíná Bohemia Trophy! V pátek proti EräViikingit

Nejvýznamnější letní florbalová událost v Mladé Boleslavi začíná. Na mezinárodním turnaji Bohemia Trophy se od pátku 16. srpna do neděle 18. srpna utkají pořádající Technology Florbal Mladá Boleslav, EräViikingit z Finska, Floorball Köniz ze Švýcarska a IBK Dalen ze Švédska. Páteční program v Městské sportovní hale začíná v 17.30 hodin.

Nejdřív od půl šesté švédsko-švýcarský souboj mezi Dalenem a Köniz, od osmi pak souboj domácí Mladé Boleslavi s EräViikingit. Takový bude zahajovací program v pátek, ale díky koncentraci síly všech účastníků bude každý den zajímavý. Papírový favorit se určuje těžko. 

“Na Bohemia Trophy se moc těšíme. Je dobré, že se můžeme doma představit proti tolika kvalitním soupeřům. I v těchto těžkých zápasech chceme udržet naši aktivitu ve hře po celý průběh na vysoké úrovni, turnaj nám ukáže hodně i směrem k ligové sezoně,” říká boleslavský trenér Petr Novotný. 

Boleslav dá znovu příležitost i několika mladíkům z programu postupného zapojení talentovaných hráčů do superligového týmu. “Bude to pro ně další level, oproti Czech Open kluky čeká mnohem složitější role,” říká Novotný. 

S EräViikingit, čtvrtfinalisty posledního ročníku finské ligy, se Mladá Boleslav utkala naposledy na Czech Open 2017 a vyrovnané utkání základní skupiny tehdy prohrála 0:1. Hlavními hvězdami současného týmu EräViikingit jsou úřadující finští mistři světa Lauri Kapanen a Jani Kukkola. 

Předprodej vstupenek na Bohemia Trophy 2019 probíhá tady. V nabídce jsou denní vstupenky za 100 korun a permanentky na kompletní třídenní program za 200 korun. 

Další podrobnosti o turnaji na www.bohemiatrophy.cz.

Reportáž 1. Boleslavské před Bohemia Trophy 2019