Boleslav - Dalen 3:4pn, zlatý turnajový hattrick
18. srpna 2019

Boleslav - Dalen 3:4pn, zlatý turnajový hattrick

Technology Florbal Mladá Boleslav slaví první trofej v sezoně 2019/2020. Boleslavský tým pod vedením trenéra Petra Novotného ovládl Bohemia Trophy a na domácím mezinárodním turnaji dokonal zlatý hattrick. K celkovému prvenství stačila nedělní prohra 3:4 po nájezdech s IBK Dalen.

Technology Florbal Mladá Boleslav - IBK Dalen 3:4 po nájezdech (1:0, 0:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 12. Šebek (Bína), 43. Šlechta (Korych), 53. Suchánek (Tomašík) - 22. Svahn (Andersson), 37. Andersson (Harnesk), 49. Zakonov (vlastní), rozhodující nájezd Degeryd. Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Vyloučení: 0:2. Bez využití. 

Mladá Boleslav: Bauer (od 3. série nájezdů Musil) - Novák, Suchánek, Zakonov, Tad. Chroust, Krzyžanek, Pařízek - Tom. Chroust, Curney, Natov - Bína, Tomašík, Šebek - Tokoš, Korych, Šlechta. 

Dalen: Parsjö-Tegnér - Holmgren, Ljunggren, Svensson, Andersson, Larsson, Nystedt, Carlsten, Forsman - Harnesk, Degeryd, Vihtari Hansson, Holmgren, Sonidsson, Brohlin-Ljung, Svah, Andersson, Akerlund, Mäkeläinen, Grape Tjernström. 

Mladá Boleslav vstupovala do závěrečného turnajového dne z nejlepší výchozí pozice, protože v pátek (6:2 nad EräViikingit) i v sobotu (9:7 nad Floorball Köniz) vyhrála, takže jí v závěrečném utkání proti IBK Dalen stačila remíza v základní hrací době k celkovému prvenství. 

Na poslední zápas turnaje se Městská sportovní hala zaplnila nejlépe a viděla kvalitní bitvu o první místo, přičemž Dalen potřeboval na celkový triumf výhru v základní hrací době. 

Byla to velká přetahovaná, ve které byla Boleslav dvakrát pozadu, ale s vypětím veškerého úsilí dokázala dovést zápas k remíze 3:3. Boleslavské branky vstřelili Šebek, Šlechta a Suchánek. 

Boleslav po 60 minutách slavila, ale s ohledem na nerozhodný stav ještě musely formálně proběhnout nájezdy dle turnajových pravidel. V nich byl lepší Dalen a díky pěti bodům v turnaji skončil druhý. Třetí místo obsadil Floorball Köniz díky lepšímu výsledku ve vzájemném nedělním zápase s EräViikingit. Finové tím pádem skončili čtvrtí. 

V all-star týmu turnaje byli vyhlášeni obránce Tadeáš Chroust a útočníci Jiří Curney a Jan Natov.