Liberec – Boleslav 7:9, druhá výhra v poháru
20. srpna 2019

Liberec – Boleslav 7:9, druhá výhra v poháru

Technology Florbal Mladá Boleslav je na nejlepší cestě za postupem z vrcholové části Poháru Českého florbalu do osmifinále. Tým trenéra Petra Novotného vyhrál na hřišti FBC Liberec 9:7 a už jen souhra nepravděpodobných výsledků by mu mohla vzít postup.

FBC Liberec – Florbal Mladá Boleslav 7:9 (1:3, 5:2, 1:4)

Branky a nahrávky: 2. Baudisch (Rozkovec), 33. Kroupa (Šoltys), 36. Kopecký (Lhota), 37. Ferdan (Rozkovec), 37. Kroupa (Šoltys), 40. Kopecký (Kološ), 48. Klucho (Rozkovec) – 10. Suchánek (Tomašík), 14. Krzyžanek (Curney), 20. Natov (Curney), 28. Šlechta (Vyhnánek), 39. Korych (Novák), 42. Suchánek (Tomašík), 46. Šebek, 51. Natov (Curney), 52. Tokoš (Krzyžanek). Rozhodčí: Laštovička, Čížek. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváků: 112.

Liberec: Vaníček (53. Janota) – Kopecký, Klucho, Bitman, Kološ, Leksa, Ballaty, Rozkovec, Čermák, Lhota, Baudisch, Ferdan, Šoltys, Kořínek, Hejduk, Balatka, Kroupa.

Mladá Boleslav: Musil (48. Bauer) – Krzyžanek, Tad. Chroust, Zakonov, Suchánek, Novák, Martínek – Tokoš, Curney, Natov – Tom. Chroust, Tomašík, Šebek – Korych, Vyhnánek, Šlechta.

Necelé dva dny po cenném triumfu na Bohemia Trophy šla Boleslav znovu do hry, ale byl to vskutku kontrast. Z načančaných kulis mezinárodního turnaje museli boleslavští hráči do nevábné liberecké haly, z jejíhož stropu kapala voda a pořadatelé co chvíli utírali hrací plochu, aby se – pokud možno – nikdo nezranil.

Boleslav musela dobývat a dobývat. Ač domácí Ferdan po necelé minutě a půl otevřel skóre, první třetinu zaslouženě otočili Suchánek, Krzyžanek a Natov na 3:1.

Ještě líp bylo po Šlechtově gólu ve 28. minutě na 4:1, jenže současně s tím Boleslav po dvou ubraněných oslabeních polevila a Kroupa, Kopecký, Ferdan a znovu Kroupa během necelých čtyř minut otočili na 5:4! To byla větší sprcha než ze střechy haly! Boleslav nakonec prohrála třetinu 2:5 a ztrácela před posledními dvaceti minutami 5:6.

Suchánek hned zkraje třetí třetiny vyrovnal, jenže i když pak Šebek skóroval na 7:6, Klucho střelou z půlky znovu vrátil stav do vyrovnané polohy na 7:7. Hosté definitivně zlomili zápas až osmým a devátým gólem z holí Natova a Tokoše. 

Boleslav vyhrála 9:7, zvládla - byť po divokém průběhu - čtvrtý zápas v pěti dnech a v tabulce skupiny vrcholové části Poháru Českého florbalu má šest bodů, v minulém týdnu už porazila Ústí nad Labem 10:3. Postup do osmifinále je takřka jistý, na závěr skupiny ještě Boleslav 12. září nastoupí doma proti České Lípě.