Boleslav - Thorengruppen 6:6, Šebek srovnal v závěru
29. srpna 2019

Boleslav - Thorengruppen 6:6, Šebek srovnal v závěru

Tým Technology Florbal Mladá Boleslav v úvodním utkání Umeå Scandic Cupu 2019 na poslední chvíli zachránil remízu. S Team Thorengruppen remizoval 6:6, když 46 vteřin před koncem třetí třetiny vyrovnal Daniel Šebek při boleslavské hře v šesti bez brankáře. V pátek od 19.00 hodin nastoupí tým trenéra Petra Novotného proti dalšímu švédskému soupeři Wibax Piteå.

Technology Florbal Mladá Boleslav - Team Thorengruppen 6:6 (2:1, 0:4, 4:1)

Branky a nahrávky: 7. Tokoš (Novák), 12. Natov (Bína), 41. Bína (Gruber), 51. Tomašík (Suchánek), 55. Suchánek (Tomašík), 60. Šebek - 10. Hjälm (Sundström), 25. Hjälm (Hansson), 28. Hansson (Hjälm), 36. Öhgren (Bergfors), 39. Bergfors (Öhgren), 53. Öberg (Hernandez). Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1.

Mladá Boleslav: Bauer - Krzyžanek, Höffer, Novák, Suchánek, Zakonov, Gruber, Pařízek - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Šebek - Tom. Chroust, Tad. Chroust, Šlechta - Korych.

Ač je Thorengruppen týmem z druhé nejvyšší švédské soutěže, boleslavské mužstvo určitě musela varovat vzpomínka na loňský zahajovací zápas proti stejnému protivníkovi, ve kterém Thorengruppen v polovině vedl 6:0 a český tým v posledních minutách vydřel remízu 8:8. 

Boleslav měla slušný vstup do utkání a dvakrát vedla, skóre 2:1 po první třetině určil Natov, který společně s Bínou pohotově potrestal chybnou rozehrávku domácího týmu z Umeå. 

Jestliže úvodních dvacet minut působilo vyrovnaně, pak druhá třetina byla jasně v režii Thorengruppenu. Přesilovku využil Hjälm k vyrovnání a před polovinou zápasu skóroval Hansson na 3:2. Boleslav se moc nechytala a po dalších trefách Öhgrena (4:2) a Bergforse (5:2) ještě Thorengruppen neproměnil trestné střílení. 

Boleslav povzbudilo, když po devíti vteřinách třetí třetiny snížil Bína, nadostřel byl český tým díky Tomašíkovi. Öbergův gól sice Thorengruppenu vrátil dvoubrankový náskok 6:4, ale Suchánkova střela v 55. minutě se došourala za brankovou čáru a Boleslav žila. 

Závěr byl dramatický. Trenér Novotný víc než tři minuty před koncem sáhl ke hře bez brankáře. Boleslavská šestice mačkala soupeře, Suchánek trefil horní tyč, hráči Thorengruppenu jen těsně minuli prázdnou bránu a vzápětí Šebek ze středu zařídil remízu 6:6. 

Bod se hodí, v dalších utkáních základní skupiny Boleslav nastoupí proti Wibax Piteå a finskému SPV. Do semifinále postoupí dva nejlepší týmy skupiny.