Boleslav – Česká Lípa 6:2, první místo v pohárové skupině
12. září 2019

Boleslav – Česká Lípa 6:2, první místo v pohárové skupině

Týden před vstupem do Superligy florbalu zvládli hráči Technology Florbal Mladá Boleslav završit vrcholovou část Poháru Českého florbalu vítězstvím 6:2 nad FBC Česká Lípa. Tím pádem ovládli svou skupinu a zajistili si papírově snazší cestu pohárem.

Florbal Mladá Boleslav – FBC Česká Lípa 5:2 (1:1, 0:0, 5:1)

Branky a nahrávky: 6. Gruber (Krzyžanek), 41. Tomašík (Curney), 46. Šlechta (Tom. Chroust), 47. Curney (Bína), 53. Curney (Tomašík), 56. Novák (Šlechta) – 8. Novotný (Karel), 42. Slaný (Jirsa). Rozhodčí: Müller, Novosad. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:1.

Mladá Boleslav: Musil – Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek, Novák, Höffer – Bína, Curney. Natov – Tokoš, Tomašík, Šebek – Tom. Chroust, Tad. Chroust, Šlechta.

Že nejsou duely s Českou Lípou snadné, na to už je Mladá Boleslav zvyklá z předchozích sezon. A platilo to znovu. Opět musel být favorit ostražitý, dorážet na urputně bránícího soupeře pomýšlejícího na překvapivý sklap.

Českolipští dvakrát vyrovnali a ještě v páté minutě třetí třetiny drželi vyrovnaný stav. Pro domácí to byla i zkouška trpělivosti – a obstáli. V závěru svého rivala přemohli, zvítězili 6:2 a skupinu, v níž soupeřily také týmy Liberce a Ústí nad Labem, celkově ovládli.

Co z toho plyne?

Mladá Boleslav v osmifinále jistojistě narazí na soupeře z nižší soutěže. Konkrétní destinaci se dozví po odehrání 4. a 5. pohárového kola těchto týmů. Osmifinále má termín 13. listopadu.

V zápasovém kalendáři teď převezme slovo Superliga florbalu. Mladá Boleslav odehraje své utkání 1. kola ve čtvrtek 19. září od 10.00 hodin - a jak napovídá čas, zápas proti pražským Vinohradům bude primárně patřit školákům z Mladoboleslavska. Zároveň je zápas zdarma přístupný také veřejnosti.