Start! Superligová sezona 2019/2020 začíná
16. září 2019

Start! Superligová sezona 2019/2020 začíná

S novým trenérem, dvěma hráčskými posilami ze švédské superligy a řadou talentovaných juniorů bojujících o superligové místo vstupuje Technology Florbal Mladá Boleslav do sezony 2019/2020, své šestnácté v nejvyšší soutěži. Znovu bude útočit na titul, maximální ambice má také v Poháru Českého florbalu.

“Cíle máme stanovené dlouhodobě. Tým je silný, hráči jsou ambiciozní a určitě nebudou spokojení s tím, když vypadnou v semifinále, nebo když prohrají Superfinále. Chtějí být nejlepší, chtějí vyhrávat,” říká jejich nový boleslavský trenér Petr Novotný. 

Klubová legenda je hlavním ztělesněním mezisezonní proměny. Z kapitána se stal kouč a s týmem chce pracovat tak, aby dělal radost fanouškům: “Když přijdou v Boleslavi do haly, musí se jim naše hra líbit, musí se bavit. Cítím, že to je teď můj úkol a že mám možnost to hodně ovlivnit.”

S kapitánem skončil i jeho zástupce - kariéru ukončil také elitní obránce Jan Jelínek. Krátkodobě budou v zahraničí působit Jan Řehoř (Thun) a Josef Pluhař (Basilej). Posily přivedla Mladá Boleslav ze švédské superligy, reprezentanti Patrik Suchánek a Daniel Šebek hráli poslední dva roky za Helsingborg. 

“V Boleslavi jsem se rychle rozkoukal. Devadesát procent týmu jsem znal a taky s dalšími kluky jsem se rychle seznámil. Líbí se mi tu a těším se na návrat do české ligy,” říká Daniel Šebek, účastník čtyř světových šampionátů. 

Boleslav v přípravném období dala hodně prostoru talentovaným juniorům a dorostencům, jejichž postupné zapracování do sestavy dospělého týmu patří mezi dlouhodobé cíle. 

Ukážou se i na startu Superligy florbalu 2019/2020. Začátek sezony v Boleslavi už tradičně patří školákům, tým Technology dvakrát pozve do Městské sportovní haly děti ze základních škol na Mladoboleslavsku. Poprvé už ve čtvrtek 19. září od 10.00 hodin na utkání proti Vinohradům. Podruhé o týden později ve stejný čas na duel proti Bohemians. 

Je v podstatě jisté, že boleslavská hala se maximálně zaplní. Obě návštěvy by měly překonat tisícovku, zachvět se může i loňský rekord 1222 fanoušků na zápase s Bohemians. Oba zápasy jsou též volně přístupné i veřejnosti. 

Po kvalitní přípravě chce Boleslav patřit k nejlepším v Superlize florbalu. Základní část vyhrála třikrát v řadě, pokaždé byla též v Superfinále, což je jasný cíl i nyní. Maximální ambice bude mít také v Poháru Českého florbalu, v němž postoupila z vrcholové části do osmifinále.