Školáci jdou ve čtvrtek na Superligu florbalu
18. září 2019

Školáci jdou ve čtvrtek na Superligu florbalu

Tradice z minulých tří let má i letos pokračování. Technology Florbal Mladá Boleslav hraje pro žáky základních škol z Mladoboleslavska. První ze dvou speciálních zápasů má termín ve čtvrtek 19. září od 10.00 hodin v Městské sportovní hale. Jako soupeř v rámci dohrávky 1. kola Superligy florbalu přijede TJ Sokol Královské Vinohrady.

Začalo to v roce 2016 a zápasy pro školáky se v Mladé Boleslavi okamžitě staly hitem a velmi poptávanou událostí. Děti vidí elitní sportovní událost, získají zážitky, je pro ně připravený program včetně autogramiády na závěr. Navíc se vždy hraje ve fantastické atmosféře, Městská sportovní hala bývá zaplněná na maximum.

Jako před rokem, i letos boleslavský klub organizuje zápasy pro školáky rovnou dva: ve čtvrtek 19. září a o týden později ve čtvrtek 26. září. 

Úvodním školním zápasem Boleslav vstupuje do Superligy florbalu a trenér Petr Novotný je rád, že po náročné přípravě začíná ligová soutěž: "Těší mě, že do ní vstupujeme se všemi hráči a přeji si, aby zdraví všem vydrželo celou sezonu."

I Vinohrady mají nové trenéry, tým řídí Michal Kotlas s Davidem Boušou. Hráčský kádr posílili Milan Bína, Ondřej Richtr či Jiří Strobach. "Budeme se prezentovat pevnou obranou a údernými protiútoky. Náš cíl zůstává stejný - to je play-off," říká na klubovém webu Vinohrad kapitán Ondřej Stuchlík. 

Zapás pro školáky proti Vinohradům začíná ve čtvrtek 19. září v 10.00 v Městské sportovní hale. Utkání je volně přístupné také veřejnosti. 

VIDEO: Loňský zápas pro školáky proti Vinohradům