Hattrick Brno - Boleslav 2:4, povinná výhra u nováčka
22. září 2019

Hattrick Brno - Boleslav 2:4, povinná výhra u nováčka

Tým Technology Florbal Mladá Boleslav byl ve svém úvodním superligovém týdnu nové sezony stoprocentní. Na čtvrteční vítězství 9:2 doma v zápase pro školáky proti Vinohradům navázal v neděli u nováčka soutěže Hattricku Brno, kterého porazil 4:2.

FBŠ Hummel Hattrick Brno - Technology Florbal Mladá Boleslav 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 20. Nagy (Kůra), 55. Nagy (Coufal) - 8. Curney (Natov), 14. Curney (Krzyžanek), 28. Bína (Gruber), 60. Curney (Natov). Rozhodčí: K. Sojka, Vašíček. Vyloučení: 2:2, navíc Sládeček (Brno) osobní trest 10 minut. Využití: 0:1. Diváků: 186. 

Mladá Boleslav: Musil - Zakonov, Suchánek, Krzyžanek, Gruber - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Novák, Šebek - Tom. Chroust, Tad. Chroust, Höffer.

Hostům v Brně chyběl Tomašík, z čehož plynuly úpravy trenéra Novotného v sestavě. Proti houževnatému soupeři, který hrál svůj historicky první domácí zápas v nejvyšší soutěži, měla Boleslav takřka soustavný tlak. V první třetině ho dvakrát využil Curney - nejprve střelou ze středu, pak přesilovkovou trefou těsně před vypršením trestu Coufala.

Boleslav mohla v úvodní třetině dát i třetí gól, šance na to byly, ale v čase 19:59 brněnský Nagy snížil, takže hosté při cestě do šatny moc šťastní nebyli. 

Dvoubrankový náskok vratil favoritovi Bína, který ve 28. minutě úspěšně dorážel. 

Stav 3:1 platil do 55. minuty, než Nagy podruhé překonal Musila, tentokrát v přesilovce. Sportovní hala Maloměřice ožila a diváci skandovali: "Hattrick! Hattrick!" 

A hattrick se opravdu konal, jenže ke smutku domácích fanoušků ho nedovršil Nagy, nýbrž boleslavský Curney v závěru v přesilovce a při hře Brna bez gólmana. 4:2 pro Boleslav. 

Ve čtvrtek 26. září odehraje Boleslav svůj druhý domácí zápas pro školáky, které tentokrát zve do Městské sportovní haly na souboj s Bohemians. Utkání je též volně přístupné veřejnosti.