První standardní domácí zápas: v sobotu proti Pardubicím
2. října 2019

První standardní domácí zápas: v sobotu proti Pardubicím

Ač má Technology Florbal Mladá Boleslav v kolonce bodů dvanáctku za čtyři výhry, první standardní domácí zápas Superligy florbalu 2019/2020 pořádá až v 5. kole. V sobotu 5. října nastoupí v Městské sportovní hale proti Sokolům Pardubice. Hraje se od 19.00 hodin.

Boleslav zatím hrála dvakrát doma speciální zápasy pro školáky (proti Vinohradům 9:2 a proti Bohemians 7:3), mezitím se dvakrát představila i venku (v Brně 4:2, ve Střešovicích 10:2). 

O udržení stoprocentní bilance bude usilovat proti Pardubicím. “V posledních týdnech se dost našich hráčů potýkalo se zdravotními problémy. Máme týden na to dát se dohromady. Těším se na zápas, ve kterém budeme všichni v plné síle,” říká boleslavský trenér Petr Novotný. 

V den utkání oslaví třicáté narozeniny Jiří Curney, s 633 body historicky nejproduktivnější hráč české nejvyšší soutěže. Proti Pardubicím určitě bude chtít přidat další. 

Boleslav zvládla těžký minulý týden, výhry nad Bohemians a Střešovicemi nepatří mezi samozřejmé. 

“Ke všem utkáním jsme přistoupili zodpovědně. Někdy jsme měli pomalejší start, z čehož plynuly chyby, ale jinak si myslím, že víme, za čím si v zápasech jdeme,” říká obránce Patrik Suchánek. Celý rozhovor najdete v sobotním vydání zápasového magazínu Made in Bolka

Sokoli Pardubice, kteří před sezonou upravili grafickou identitu klubu a drobně i název (dříve Sokol Pardubice), mají z prvních čtyř kol tři body za domácí výhru 11:5 nad Českou Lípou. V Praze prohráli přestřelku s Black Angels 10:11 a výraznějším rozdílem nestačili na Chodov (2:8) a Vítkovice (3:13). Jejich nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem je Jan Kourek (7+2). 

Mimochodem, utkají se dva nejnavštěvovanější kluby uplynulé superligové sezony. 

Vstupenky na konkrétní místa si můžete zajistit s předstihem on-line tady

Hraje se v sobotu 5. října od 19.00 hodin v Městské sportovní hale.