Za Mladou Boleslav bude hrát Mikuláš Komárek
25. října 2019

Za Mladou Boleslav bude hrát Mikuláš Komárek

Technology Florbal Mladá Boleslav rozšiřuje svůj současný velmi úzký kádr. Superligový tým posílí Mikuláš Komárek, třiadvacetiletý útočník přestupuje z Tatranu Střešovice.

Mladá Boleslav vstoupila do probíhajícího ročníku se čtrnácti dospělými hráči do pole a dvěma brankáři. Ač je dosud stoprocentní, ne vždy byla její sestava optimální. “Jeden dva zranění nebo nemocní hráči nejsou ve florbale žádná výjimka a už se nám stalo, že jsme jeli na utkání i se dvanácti hráči do pole. To není optimální a nemůžeme si v tuhle chvíli dovolit hrát na tak malý počet hráčů,” vysvětluje boleslavský trenér Petr Novotný. 

Proto Boleslav využila příležitost angažovat Mikuláše Komárka, bronzového medailistu z juniorského mistrovství světa 2015. V Česku dosud oblékal především červené barvy Tatranu Střešovice, část sezony 2017/2018 odehrál v rámci studijního pobytu ve švýcarské lize za UHC Uster. “Sám Mikuláš se s námi spojil a projevil zájem hrát za Boleslav. Je to mladý hráč, jeho příchod dává smysl i s výhledem do budoucna. Jsme zajedno ve vysokých očekáváních a ambicích, které má tým i Mikuláš,” říká generální manažer klubu Tomáš Pacák. Oddíly původně jednaly o hostování s opcí, nakonec se rovnou domluvily na přestupu. 

“S myšlenkou skončit v Tatranu jsem si pohrával delší dobu. Eskalovalo to během září, kdy jsem si dal pauzu od florbalu a promýšlel situaci. Nakonec jsem se rozhodl pro změnu. Těším se na nový impulz v kariéře. V Bolce mám několik kamarádů, se kterými jsem hrával už dřív. Nejdu sem, abych byl do počtu, rozhodně chci pomáhat. Ambice jsou vysoké, což je samozřejmě podložené složením týmu,” komentuje svůj přestup Mikuláš Komárek.

Jeho angažováním se nic nemění na vizi postupného zapojení talentovaných hráčů, z nichž už řada odchovanců poznala Superligu florbalu v úvodních sedmi kolech. “Juniory zapojujeme a zapojovat budeme, ale zároveň také respektujeme jejich soutěž, v níž se kvalifikovali do vrcholové části a zápasy se často budou krýt. Vnímáme, že kluci mají silný tým a chceme jim dopřát příležitost zaútočit na nejvyšší příčky,” pokračuje trenér Novotný. 

Třiadvacetiletý Komárek už se zapojil do tréninkového režimu boleslavského týmu. V hale sledoval i pondělní vítězství svých nových spoluhráčů nad Vítkovicemi. “Z dřívějších zkušeností víme, že první sezona tu pro nikoho není jednoduchá, tím spíš, když hráč přichází v jejím průběhu. Na druhou stranu, Mikuláše pojí přátelské vazby na naše hráče, řadu kluků dobře zná,” říká Novotný. “Mikuláš toho má i přes svůj mladý věk už dost za sebou. Nepřivádíme ho na konkrétní pozici, cítím, že nám může pomoci v útoku na více postech.”

Boleslavský nováček bude oblékat dres s číslem 10.