Výsledky mládežnických týmů o víkendu 26.10.-27.10.
30. října 2019

Výsledky mládežnických týmů o víkendu 26.10.-27.10.

Závěrečný říjnový víkend patřil juniorům, starším žákům a elévům Technology Florbal Mladá Boleslav, jejichž dlouhodobé soutěže Českého florbalu pokračovaly dalšími zápasy. Přečtěte si přehled výsledků i s komentáři trenérů.

KB liga juniorů, vrcholová část, 3. a 4. kolo

1. SC TEMPISH Vítkovice - Technology Florbal MB 5:7 (0:5, 3:0, 2:2)

Komentář trenéra Martina Šáchy: "Utkání se divákům muselo líbit. Bylo ve vysokém tempu a s velkým množstvím osobních soubojů. My jsme díky produktivitě a výkonu Tomšíka zvládli velmi dobře první třetinu. Po individuálních chybách se soupeř dostal ve druhé třetině do hry. Jsem rád, že jsme zůstali ve svých rolích i ve třetí třetině a utkání zvládli."

Více o tomto utkání čtěte v samostatném článku tady

Sokoli Pardubice - Technology Florbal MB 3:11 (2:5, 1:4, 0:2)

Komentář trenéra Martina Šáchy: "Jsem rád, že jsme po sobotním náročném zápasu vstoupili do utkání v Pardubicích aktivně a položili základy výhry. Poté bylo jen důležité zůstat hlavami v zápase, což se nám podařilo. Děkuji týmu za koncentrovaný výkon."

Více o tomto utkání čtěte v samostatném článku tady

Liga starších žáků - skupina 3 – A – 1. koš

Technology Florbal MB Black - Kanonýři Kladno modří 2:3
ACEMA Sparta Praha Blue - Technology Florbal MB Black 5:1
FAT PIPE Florbal Chodov - Technology Florbal MB Black 7:2

Komentář trenéra Jakuba Bíny: "Z turnaje mám smíšené pocity. První zápas jsme odehráli slušně, ale dostali jsme lekci z produktivity. Zápas jsme si prohráli obrovským množstvím neproměněných šancí. Bohužel zakončení nás trápí dlouhodobě. Se Spartou jsme si říkali před zápasem, že i když je na jiné úrovni, můžeme s ní hrát vyrovnaně, pokud budeme plnit vše, na čem pracujeme. Bohužel kluci se nedokázali dostat od začátku do toho výkonu, kterým bychom Spartu dokázali potrápit. Po 5 minutách bylo rozhodnuto po zbytečných chybách. O přestávce jsme si řekli, že první zápas jsme prohráli a teď ten druhý jdeme vyhrát. Kluci hráli do obrany bezchybně, navíc jsme dokázali ubránit i dvě oslabení a druhý poločas jsme tedy vyhráli a ukázali si, že když podáme dobrý koncentrovaný výkon bez zbytečných chyb v obraně, můžeme hrát vyrovnaně i se silnými týmy. Třetí zapas jsme ale úplně vyhořeli. Těžko by se hledalo něco pozitivního. Někteří odešli po fyzické stránce a k tomu příšerný výkon od obránců. Od minulého turnaje jsme zapracovali na obranném systému a bylo to znát. Teď víme, že musíme zlepšit rozehru a budeme mít více času pracovat na útočných věcech. Za celý turnaj bych chtěl vyzdvihnout výkon Špáči, našeho nejmladšího hráče. Děkuji rodičům za podporu."

Liga starších žáků - skupina 3 – A – 6. koš

Technology Florbal MB White - SK Dvojka Praha 5:0
FBC Pitbulls Kolín-Pitbulláci - Technology Florbal MB White 5:5
Florbalová akademie MB A - Technology Florbal MB 5:4 pn.

Komentář trenéra Jana Staňka: "První zápas jsme odehráli vzadu bez chyb, nedostali jsme žádný gól a útok proměnil šance - jasná a zasložená výhra. Ve zbylých dvou utkáních jsme po jasných prvních polovinách nechali soupeře zápasy otočit. Pak jsme přidali a alespoň vyrovnali. Zápas o první místo jsme prohráli na nájezdy. Musíme zapracovat na koncentraci v celém průběhu utkání a stále zlepšovat fyzickou kondici. Rodičům děkuji za podporu a našim klukům za turnaj. Zápasy měly náboj a byly pro ně dobrou zkušeností."

Přebor starších žáků - skupina 3 – A – 3. koš

Texas Longshorns DDM P6 - Technology Florbal MB Blue 4:1
Technology Florbal MB Blue - SK Florbal Benešov B 12:1
FC Bučis Team Black - Technology Florbal MB Blue 1:7

Komentář trenéra Tomáše Feigla: "V prvním utkání jsme od začátku zaostávali za lépe pohybově disponovaným soupeřem. Měli jsme problémy se zpracováním míčku i s kvalitou přihrávek. Do dalších utkání jsme změnili rozestavení a promíchali posty, což kluky nakoplo, našli herní sebevědomí stoupalo a začali předvádět hru, kterou jsme chtěli - tedy hrát trpělivě na balónku a nabízet dobrým pohybem příležitost pro přechod do útoku. Střelecky se chytil především Aleš Chmelař, který dal ve dvou zápasech 10 branek. Z turnaje jsme tedy nakonec odjížděli v dobré náladě, ale musíme se poučit z prvního zápasu a pracovat na fyzičce, abychom byli schopni hrát i s běhavějším soupeřem. Děkuji hráčům za přístup a rodičům za neutuchající podporu."

Liga elévů 3+1 - skupina 3 – B – 1. koš

ACEMA Sparta Praha Red - Technology Florbal MB Black 6:5
Technology Florbal MB Black - Wizards DDM Praha 10 Gold 1:16
Technology Florbal MB Black - FBC Kutná Hora-Orlové 5:7

FBC Kutná Hora-Orlové - Technology Florbal MB Green 6:10
Technology Florbal MB Green - Florbalová akademie MB A 6:5
Wizards DDM Praha 10 Gold - Technology Florbal MB Green 4:1

Liga elévů 3+1 - skupina 3 – B – 4. koš

Technology Florbal MB Blue - Ivanti Tigers Jižní Město 7:6
FAT PIPE Traverza Mukařov Black - Technology Florbal MB Blue 13:5
Technology Florbal MB Blue - Prague Tigers Orange 8:7

Komentář trenéra Radka Štěpánka: "Chtěl bych pochválit týmy Black a Blue, které na sobotním turnaji v Kutné Hoře bojovaly o vítězství, ač se to nezdá, někdy to uteklo jen o štěstíčko. Oba týmy byly oslabené o své spoluhráče a musely si hodně sáhnout na své dno, aby své zápasy dohrály. U týmu Black nastaly i zdravotní problémy s poraněným kotníkem, ale hráč se nevzdal a nenechal své spoluhráče v oslabení a i přes bolest podpořil tým až do konce. Dále bych chtěl poděkovat brankářům svých týmů. Svými zákroky a energií podpořili svoje spoluhráče v poli. Děkuji také rodičům za podporu a fandění."

Liga elévů 3+1 - skupina 3 – B – 3. koš

Technology Florbal MB Orange - ACEMA Sparta Praha Yellow 4:8
FC Bučis Team Black - Technology Florbal MB Orange 15:4
Technology Florbal MB Orange - Technology Florbal MB White 2:17

Technology Florbal MB White - OLYMP FLORBAL Perseus 6:12
TJ Sokol Královské Vinohrady - Technology Florbal MB White 13:2
Technology Florbal MB Orange - Technology Florbal MB White 2:17

Komentář trenéra Tadeáše Chrousta: "Všichni hráči zaslouží pochvalu s jakým nasazením a chutí turnaj odehráli. Ačkoliv se oba týmy potýkaly s úzkým kádrem, snažily se všichni hrát a na tuto skutečnost se nevymlouvat. Výsledkově to byl turnaj nepodařený, o to víc se ukázala morálka každého jednotlivce.Děkuji všem rodičům za podporu."