Tadeáš Chroust se rozstřílel: Škoda, že teď bude pauza
3. listopadu 2019

Tadeáš Chroust se rozstřílel: Škoda, že teď bude pauza

Měnil čepel, měnil barvu brýlí. Tadeáš Chroust už si nevěděl rady. Čekání na gól v nové superligové sezoně utnul v desátém kole na Chodově. Po prohře 3:4, vůbec první v ročníku, alespoň nějaká dílčí radost… “Dýchalo by se nám lépe, kdyby těch výher bylo deset, ale i s devíti jsme první, máme náskok. Musíme to s pokorou přijmout a připravovat se dál,” říká čerstvě pětadvacetiletý útočník.

Co bylo na Chodově špatně, že manko narostlo až na 0:4? 

Samozřejmě nám chyběly góly, ale hlavně musím říct, že v první části zápasu jsme si nevytvořili takový počet šancí, a když už jsme nějaké měli, tak jsme je spálili, nebo to pro Chodov zachránil brankář Rebro. 

Aspoň vy jste to konečně prolomil. 

Největší radost bude mít přítelkyně, která už to nemohla vydržet, prožívala to se mnou. Jaké já z toho měl nervy!

Uklidňovala vás? 

Říkala, že to přijde.

A přišlo. 

Ale větší radost bych měl, kdybych dal góly a vyhrálo se, případně kdybychom vyhráli i bez mých gólů. 

Teď už to půjde, ne? Po pěti minutách jste dal hned druhý - z takové nepřehledné situace.

No, jaké jiné góly taky já můžu dát. (pousměje se) Nejsem žádný brilantní technik, takže nahození do brankoviště a porvat se o to. Škoda, že teď bude pauza, že na to nemůžu hned navázat. 

V útoku máte nového parťáka Mikuláše Komárka. Vyhovíte si? 

Mikiho znám dlouho, je to v pohodě, on umí hrát. Až splyne s naší taktikou, dostane do sebe nějaké automatismy, bude to jen lepší. Už teď se nám docela dařilo, minule jsem mu nahrál na gól, teď proti Chodovu on mně. Vidím to pozitivně.

Boleslav má uzký kádr, ze kterého teď šest hráčů zamíří k národnímu týmu. Jak bude vypadat reprezentační přestávka? 

Já mám pocit, že my, kteří zůstaneme, bychom se mohli přesunout na trénink juniorů. (rozesměje se) Ne, vážně, rozhodně to nevypustíme, i já bych si chtěl přidat nějaký střelecký trénink, protože jak mi chyběly ģoly, už jsem nevěděl, co změnit. Měl jsem jinou čepel, jinou barvu brýlí, i takhle jsem to zkoušel zlomit. Těším se taky na jeden volný víkend, aspoň bude prostor oslavit nedávné pětadvacetiny.