V osmifinále se Boleslavi postaví tým trenéra Zahalky
11. listopadu 2019

V osmifinále se Boleslavi postaví tým trenéra Zahalky

Po reprezentační přestávce se elitní české týmy vracejí do hry. Technology Florbal Mladá Boleslav čeká osmifinále Poháru Českého florbalu. Ve středu 13. listopadu nastoupí od 17.30 hodin ve Sportovní hale VŠE v Praze proti FC Bučis Team.

Měla by to být formalita, ale pohárové kouzlo tkví právě v tom, že outsider může překvapit favorita. Nejedenkrát se to stalo. Proto netřeba podceňovat ani nováčka Národní ligy - západ. Vždyť teprve nedávno skončila 371 dnů trvající série FC Bučis bez ligové prohry v základní hrací době. 

Nejproduktivnějšími hráči pražského týmu jsou Jakub Černý a Matyáš Kalina, oba v juniorském věku působili v Mladé Boleslavi. 

Ještě známější je boleslavským fanouškům současný trenér FC Bučis Team. Jan Zahalka (na snímku) v sezoně 2014/2015 dovedl tým do prvního Superfinále. 

FC Bučis Team prošel do osmifinále Poháru Českého florbalu přes Texas Longhorns, FbC Písek, 1. FbK Tábor a Florbalovou školu Plzeň.

Boleslav ve vrcholové části poháru ovládla skupinu, v níž porazila Ústí nad Labem, Liberec a Českou Lípu. 

"Naším jasným cílem je samozřejmě postup, zároveň dostanou příležitost někteří naši junioři, s nimiž dlouhodobě pracujeme," říká boleslavský trenér Petr Novotný. 

Vítěz ve čtvrtfinále nastoupí proti lepšímu z dvojice Kanonýři Kladno - Black Angels.