Výsledky mládežnických týmů o víkendu 9.11.-10.11.
12. listopadu 2019

Výsledky mládežnických týmů o víkendu 9.11.-10.11.

Starší žáci a elévové Technology Florbal Mladá Boleslav pokračovali ve svých dlouhodobých soutěžích pořádaných Českým florbalem o víkendu 9. a 10. listopadu. Jaké byly jejich výsledky? A co na průběh zápasů a turnajů říkají trenéři? Přečtěte si tradiční souhrn.

Liga starších žáků - skupina 3 – A – 2. koš

Technology Florbal MB Black - ACEMA Sparta Praha Red 1:1
Prague Tigers - Technology Florbal MB Black 5:5
T.B.C. LUCERN Králův Dvůr Technology Florbal MB Black 3:4

Komentář trenéra Jakuba Bíny:
"První turnaj ve druhém koši byl pro nás trošku oživení. Soupeři byli vyrovnaní a zahráli jsme si více na míčku. Uhráli jsme dvě remízy a jednu výhru. Myslím, že v našich silách bylo všechny zápasy vyhrát. Proto jsou pro mě výsledky menším zklamáním. Na druhou stranu se v naší hře objevovalo zlepšení v určitých věcech. Opět nás zlobila produktivita. Vyzdvihnul bych výkon Tomáše Vorla, který si skvělou úroveň hry držel po celý turnaj bez menších výpadků. Těším se na příští turnaj, kde budeme opět o něco lepší."

Liga starších žáků - skupina 3 – A – 5. koš

TJ Sokol Královské Vinohrady - Technology Florbal MB White 4:3
Technology Florbal MB White - FBK FAT PIPE Vosy Praha 8:3
FbŠ Bohemians Praha 4 zelení - Technology Florbal MB White 5:4 po nájezdech

Komentář trenéra Jana Staňka:
"První utkání proti TJ Sokol Královské Vinohrady jsme nezvládli ani herně , ani výsledkově. Do druhého utkání jsme "vlétli" a v celém průběhu jsme diktovali tempo. Soupeře FBK Fat Pipe Vosy Praha jsme přehráli 8:3 . Čekal nás boj o třetí místo proti Fbš Bohemians Praha. Skóre se přelévalo 1:0 - 1:3 - 3:3 - 3:4 na konečných 4:4 (při naší hře bez brankáře) a šlo se do nájezdů, kdy soupeř proměnil jeden (my žádný) a stanovil konečný výsledek 4:5 v náš neprospěch. Bylo to utkání, ve kterém naši borci sehráli jak výborné oslabení (3 na 5), stejně tak dobře přesilovku (5 na 4) a hlavně ukázali velkou vůli, nasazení a bojovnost. Díky všem našim klukům a tradičně rodičům za podporu při utkáních a dopravu."

Přebor starších žáků - skupina 3 – A – 5. koš

Technology Florbal MB Blue - FBC Kutná Hora-rudí 3:0
TJ Sokol Dobříš - Technology Florbal MB Blue 5:5
Technology Florbal MB Blue - OLYMP FLORBAL Poseidon 5:4 po nájezdech

Komentář trenéra Tomáše Feigla:
"Úvodní zápas, který nám obvykle dělá problémy, jsme tentokrát zvládli výborně po taktické stránce. Kvalitní defenzivu podpořila čistým kontem brankářka Kája Hnátková. Ta byla ústřední postavou i v dalším utkání, kdy nás Dobříš větrala dobře sehranými rychlými přechody do útoku, s kterými si naši hráči v obraně nedokázali poradit. Naštěstí nás výborná Kája v bráně udržela ve hře, utkání jsme silou vůle otočili ze stavu 1:3 na 5:4, aby nám vítězství v poslední minutě proteklo mezi prsty. I tak nám lepší skóre stačilo na postup do finále. Do něj jsme vstoupili velmi nekoncentrovaně a rychle prohrávali 0:3. Po úpravách v nasazování hráčů jsme se postupně vraceli do zápasu a při hře bez brankáře jsme v poslední minutě srovnali na 4:4. V nájezdech jsme věděli, že neprohrajeme, protože Kája měla dnes svůj den. Na turnaji si cením především bojovnosti týmu, který se nevzdal ani za nepříznivého stavu a dokázal si, že dokáže sám svou sílou změnit vývoj zápasu. Děkuji tedy všem hráčům za skvělý přístup a fanouškům za podporu."

Liga elévů 3+1 - skupina 3 – B – 1. koš

Technology Florbal MB Green - ACEMA Sparta Praha RED 7:12
ACEMA Sparta Praha White - Technology Florbal MB Green 3:9
Florbalová akademie MB "A" - Technology Florbal MB Green 11:5

Komentář trenéra Luboše Krkošky:
"Na turnaj jsme se všichno moc těšili, ale je nutné přiznat, že se nám herně ani výsledkově příliš nevydařil. Ze tří zápasů se nám jakž takž povedl pouze jeden, se Spartou White, ve kterém jsme zvítězili. Od Sparty Red jsme dostali naloženo hned v prvních čtyřech minutách, a přestože jsme se do zápasu vrátili, tak výsledek jsme už nezachránili. Co je však nutné vyzdvihout, je vůle, se kterou kluci, v podstatě rozhodnutý zápas, dohráli. A dohráli ho se ctí! Ve druhé půli jsme rozhodně horší nebyli. Zápas o 3. místo se nám, bohužel, vůbec nepovedl. Tým Florbalové akademie MB měl zápas po celou dobu víceméně pod kontrolou a to i díky našim hodně zbytečným chybám. Je ale starou známou pravdou, že chybami se člověk učí, tak doufám, že se dokážeme poučit a v dalších utkáních budeme Akademii rovnocenějším soupeřem. Na závěr chci samozřejmě poděkovat všem hráčům a rodičům. Hráčům za přístup a výkon, rodičům za podporu."

Liga elévů 3+1 - skupina 3 – B – 2. koš

Technology Florbal MB Black - FBC Pitbulls Kolín-Pitbulláčkové 7:9
TJ Sokol Královské Vinohrady - Technology Florbal MB Black 2:7
FBC Draci Říčany modří - Technology Florbal MB Black 2:13

Komentář trenéra Pavla Boušky: "První zápas kluci působili ospalým dojmem, trenér je nedokázal probudit a bohužel jsme prohráli 7:9. Další dva zápasy již vypadaly lépe a ty jsme oba jednoznačně vyhráli. Věřím, že je to poučení pro další turnaj a tam postoupíme do vyššího koše."

Liga elévů 3+1 - skupina 3 – B – 3. koš

Technology Florbal MB White - Technology Florbal MB Blue 12:7
OLYMP FLORBAL Poseidon - Technology Florbal MB White 10:5
OLYMP FLORBAL Perseus - Technology Florbal MB White 7:9

Technology Florbal MB White - Technology Florbal MB Blue 12:7
Technology Florbal MB Blue - OLYMP FLORBAL Poseidon 4:12
OLYMP FLORBAL Herkules - Technology Florbal MB Blue 14:6

Komentář trenéra Radka Štěpánka: "Naše týmy Blue a White měly na to, aby turnaj vyhrály. Ale jak tým blue, tak white, nepředvedl nic, na co bychom byli pyšní jako tým. Chtěl bych pochválit hráče, kteří začali pracovat s informacemi, které se učí na tréninku a měly by se projevit v zápasech. Na příštím turnaji se chceme posunout zase výš. Děkuji rodičum za podporu a odvoz hračů na turnaj."

Liga elévů 3+1 - skupina 3 – B – 4. koš

Technology Florbal MB Orange - Ivanti Tigers Jižní Město 8:4
FAT PIPE Florbal Chodov Blue - Technology Florbal MB Orange 9:12
Prague Tigers Orange - Technology Florbal MB Orange 12:7

Komentář trenéra Tadeáše Chrousta:
"Oproti předchozímu turnaji jsme zápasy zvládli lépe výsledkově - až na druhou polovinu zápasu s Chodovem a druhou polovinu finále. Těšily mě výkony dvou přípravkových hráčů Samuela Bílého a Vildy Holečka, dobrý výkon předvedl i Tomáš Matoušek v bráně. Děkuji rodičům za podporu."