Bučis - Boleslav 4:9, postup s vykřičníkem
13. listopadu 2019

Bučis - Boleslav 4:9, postup s vykřičníkem

Technology Florbal Mladá Boleslav postupuje mezi osm nejlepších v Poháru Českého florbalu - to je hlavní zpráva ze středečního večerního osmifinále proti FC Bučis Team. Ze strany favorizovaných hostů to jinak žádné velkolepé představení - především v první třetině - nebylo. Soupeře zdolali 9:4, když museli obracet skóre z 1:4.

FC Bučis Team - Technology Florbal Mladá Boleslav 4:9 (4:2, 0:4, 0:3)

Branky a nahrávky: 9. Mudra, 10. Pavlíček (Černý), 16. Wald (Šiška), 16. Pavlíček (Černý) - 1. Curney (Gruber), 20. Curney (Natov), 21. Curney (Natov), 27. Curney (Bína), 33. Švejda (Vyhnánek), 33. Natov (Curney), 41. Curney (Krzyžanek), 46. Tad. Chroust (Curney), 49. Tad. Chroust (Šlechta). Rozhodčí: Brejcha, Hejzlar. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváků: 220. 

Mladá Boleslav: Musil - Krzyžanek, Gruber, Goll, Martínek, Zakonov, Höffer - Bína, Curney, Natov - Vyhnánek, Korych, Švejda - Tom. Chroust, Tad. Chroust, Šlechta. 

Zatímco Boleslavi povinnost velela bezpodmínečně postoupit, pro nováčka Národní ligy - západ, třetí nejvyšší soutěže, bylo pohárové osmifinále proti úřadujícím českým vicemistrům svátkem.

Do Sportovní haly VŠE Praha přišlo přes 200 diváků, a přestože už po 35 vteřinách boleslavský Curney otevřel skóre, pak museli být nadšení, když Bučis otočil na 4:1. 

Boleslav nastoupila ve velmi kombinované sestavě, třeba celou druhou formaci tvořili junioři. 

Byl to Curney, kdo zavelel k obratu. Dal i druhý, třetí a čtvrtý boleslavský gól, až pak přišla řada na další střelce - Švejdu (5:4) a Natova (6:4). 

Ve třetí třetině už Boleslav měla zápas pod kontrolou: svůj pátý gól dal Curney (7:4), stejně jako naposledy na Chodově se dvakrát prosadil Tadeáš Chroust (8:4 a 9:4). 

Ve čtvrtfinále Boleslav narazí na Kanonýry Kladno. Svěřenci exboleslavského trenéra Jana Pazdery porazili Black Angels 4:3 v prodloužení. Úředním čtvrtfinálovým termínem je středa 27. listopadu.