Kladno proti Boleslavi, víc než jen pohárové čtvrtfinále
27. listopadu 2019

Kladno proti Boleslavi, víc než jen pohárové čtvrtfinále

Bude to souboj lídra Superligy florbalu s týmem z druhé nejvyšší soutěže. Bude to i duel dvou středočeských klubů, z nichž jeden projde mezi čtyři nejlepší v Poháru Českého florbalu. Přesto je to víc než jen čtvrtfinále. Mladá Boleslav totiž míří na Kladno, kde bude jejím soupeřem i bývalý trenér a sportovní manažer Jan Pazdera. Hraje se ve středu od 19.00 hodin.

Je jisté, že letní přesun Jana Pazdery mezi středočeskými adresami dělá z nadcházejícího čtvrtfinálového střetu v Poháru Českého florbalu tuze zajímavý souboj. V Mladé Boleslavi pracoval čtyři sezony, podílel se na historickém titulu. 

Však už mnohé zaznělo před utkáním. 

“Honza zná hráče i styl, který Boleslav dlouhodobě hraje. Bude to jeho výhoda. Po jeho odchodu se to nijak extra nezměnilo, takže se na nás může dobře připravit,” řekl před cestou do Kladna současný boleslavský trenér Petr Novotný.

A jeho předchůdce Jan Pazdera, teď už šéf kladenské střídačky, reagoval: “Rozdíl mezi oběma týmy je tak obrovský, že tu výhodu nemám jak použít.”

Pro Boleslav je samozřejmě povinností zápas vyhrát a postoupit, o ničem jiném nemůže být řeč. Novotný souhlasí: “Cítím, že když k utkání přistoupíme dobře a budeme produktivní, musíme to zvládnout.”

Kladno je v první lize aktuálně druhé, tři body za vedoucími Karlovými Vary. Z týmů druhé nejvyšší soutěže se do pohárového čtvrtfinále dostalo jako jediné. 

Postupující v semifinále narazí na lepšího z duelu Chodov - Česká Lípa.