Kladno - Boleslav 3:9, klidný postup do semifinále
27. listopadu 2019

Kladno - Boleslav 3:9, klidný postup do semifinále

Technology Florbal Mladá Boleslav může útočit na svou šestou účast ve finále Poháru Českého florbalu za posledních sedm sezon. Po výhře 9:3 na hřišti prvoligového Kladna už je v semifinále. V něm nastoupí v Praze proti Chodovu.

Kanonýři Kladno - Technology Florbal Mladá Boleslav 3:9 (1:3, 0:3, 2:3)

Branky a nahrávky: 8. Sachr (V. Novák), 55. Přívara (Louvar), 60. Louvar (Přívara) - 10. Natov (Gruber), 14. Tomašík (Šebek), 20. Tokoš (Tomašík), 26. Tad. Chroust (Tom. Chroust), 31. Natov (Curney), 33. Bína (Gruber), 48. Zakonov (Tomašík), 57. Curney (Suchánek). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. Diváků: 247.

Mladá Boleslav: Bauer - Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek, Höffer - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Šebek - Tom. Chroust, Komárek, Tad. Chroust - Kučera, Korych, Švejda.

Hlavním příběh čtvrtfinálového souboje Kladna s Mladou Boleslaví ztvárnil Jan Pazdera, který v předchozích čtyřech sezonách vedl Bolku a teď stál na soupeřově střídačce, ale hosté se tím nenechali vyvést z koncentrace. 

Ač první trefa patřila kladenskému Sachrovi, boleslavští hráči brzy vyřešili otázku, kdo bude postupujícím. Boleslav totiž pokračuje ve svých ofenzivních hrátkách - v pátek porazila Otrokovice 7:2, v neděli na Vinohradech kralovala 7:1 a jen otázkou skóre byl i zápase v Kladně. 

Natov, Tomašík a Tokoš ještě do první přestávky otočili na 3:1, třígólovou normu dodržela Boleslav díky Tadeáši Chroustovi, Natovovi a Bínovi i ve druhé třetině a směřovala za vítězstvím, které mělo finální podobu 9:3 (Zakonov, Curney, Korych). Do hry se dostali i junioři Korych, Švejda a Kučera.

Boleslav tak potvrzuje dlouhodobě vysokou pohárovou úspěšnost a může útočit na svou šestou účast ve finále za posledních sedm sezon. O trofej bojovala v letech 2014, 2015, 2016, 2017 a 2018. Úspěšnou šňůru přerušila až loni. Teď může novou navázat. 

Semifinále má úřední termín 18. prosince a Boleslav čeká venku Chodov.