Sparta - Boleslav 4:5, vydřená výhra, zářil Curney
30. listopadu 2019

Sparta - Boleslav 4:5, vydřená výhra, zářil Curney

Těžším způsobem asi Mladá Boleslav ještě v této sezoně tři body neurvala. Tým Technology ve 14. kole Superligy florbalu vydřel výhru 5:4 na hřišti ACEMA Sparta Praha. Hattrick nastřílel Jiří Curney, přihrál i na vítězný gól Jana Natova v 57. minutě.

ACEMA Sparta Praha - Technology Florbal Mladá Boleslav 4:5 (1:2, 2:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 17. Kolstrunk (Zouzal), 28. Čermák (Velc), 32. Kolstrunk (Křenek), 51. Pruner (Juha) - 5. Tokoš, 15. Curney (Natov), 48. Curney, 56. Curney (Bína), 57. Natov (Curney). Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváků: 363.

Mladá Boleslav: Bauer - Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Komárek, Šebek - Tom. Chroust, Tad. Chroust, Höffer.

Tak jako už je v posledních týdnech skoro pravidlem, i před cestou na Podvinný mlýn musel boleslavský trenér Novotný improvizovat se skládáním sestavy, protože mu chyběl nemocný centr Tomašík. Hosté tak v Praze nasazovali tři útoky a dvě obranné dvojice.

Právě druhý útok, v němž Tomašíka zastoupil Komárek, otevřel v páté minutě skóre díky průniku Tokoše. Na něj o deset minut později navázal Curney, jenže náskok 2:0 Boleslav ztratila. Dvě sparťanské přesilovky totiž proměnil Kolstruk a mezi jeho trefy se vklínil gól Čermáka z křídla na zadní tyč. 

Boleslav proto před třetí třetinou ztrácela 2:3. Trestné střílení nařízené za faul na pronikajícího Natova proměnil v čase 48:00 Curney a Boleslav samozřejmě toužila po třech bodech, jenže plány ji narušil Pruner, který v 51. minutě zůstal volný před velkým brankovištěm a vrátil Spartě vedení (4:3). 

Hosté to ale přesto zvládli. Byl to znovu Curney, kdo srovnal a v 57. minutě rozhodl Natov. 5:4 pro Boleslav je konečný výsledek.

V příštím kole nastoupí Mladá Boleslav doma. V pátek 6. prosince od 19.00 hodin hostí FbŠ Hummel Hattrick Brno a boleslavský klub připravuje k utkání mikulášský program pro děti.