Boleslav - Brno 10:1, na výhru se přišel podívat i Mikuláš s čertem
6. prosince 2019

Boleslav - Brno 10:1, na výhru se přišel podívat i Mikuláš s čertem

Mikuláš, čert a anděl byli hosty na Superlize florbalu v Mladé Boleslavi. Tým Technology v 15. kole porazil FBŠ Hummel Hattrick Brno 10:1, zápas byl součástí mikulášského programu pro děti z mládežnických družstev, jejichž turnaj probíhal v Městské sportovní hale od odpoledne.

Technology Florbal Mladá Boleslav - FBŠ Hummel Hattrick Brno 10:1 (2:0, 3:0, 5:1)

Branky a nahrávky: 6. Curney (Natov), 8. Komárek (Šebek), 28. Bína (Gruber), 34. Curney (Krzyžanek), 37. Suchánek (Zakonov), 41. Tokoš (Šebek), 49. Curney, 60. Gruber (Komárek), 60. Tom. Chroust (Krzyžanek), 60. Curney (Natov) - 47. Hronek (Ondráček). Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. Diváků: 369.

Mladá Boleslav: Musil - Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Komárek, Šebek - Tom. Chroust, Tad. Chroust, Höffer - Korych, Šlechta.

Úvodní buly obstarali Mikuláš, čert a anděl, kteří o přestávkách ocenili děti, které se do odpoledního Mikulášského turnaje zapojily. 

Boleslavský florbalový čert Curney v šesté minutě otevřel skóre a hned za 29 vteřin na něj navázal Mikuláš, tedy Komárek. 

Domácí museli dobývat defenzivu soupeře, který se často stahoval velmi poblíž svého brankáře. Třetí gól přidal až Bína před polovinou zápasu a ve druhé třetině na něj navázali ještě Curney (4:0) a Suchánek (5:0).

Trenér Novotný do utkání zapojil i juniory Korycha se Šlechtou a boleslavské skóre rostlo také v poslední dvacetiminutovce. Škoda inkasovaného gólu, brněnský Hronek připravil Musila o nulu. Curney ve třetí třetině zkompletoval hattrick proměněným nájezdem a Boleslav i díky třem gólům v poslední minutě vyhrála 10:1.

Ač Superliga florbalu pokračuje dalším už v neděli, Boleslav svůj zápas 16. kola odehraje až ve čtvrtek dopoledne v Praze proti Bohemians.