Chodov - Boleslav 3:7, postup do pohárového finále
18. prosince 2019

Chodov - Boleslav 3:7, postup do pohárového finále

Po roční odmlce si Technology Florbal Mladá Boleslav zahraje finále Poháru Českého florbalu. V semifinále boleslavský tým vyhrál na pražském Chodově 7:3 a těší se do Karlových Varů na souboj o trofej proti Bohemians, hraje se o ni 21. ledna.

FAT PIPE Florbal Chodov - Technology Florbal Mladá Boleslav 3:7 (1:1, 0:4, 2:2)

Branky a nahrávky: 8. Pražan (Mikeš), 50. vlastní, 59. Doubek (Mikeš) - 10. Natov (Curney), 22. Tokoš (Natov), 30. Gruber (Curney), 37. Šebek (Tokoš), 40. Šebek (Natov), 56. Bína, 59. Tad. Chroust (Bauer).. Rozhodčí: Valenta, Žďárský. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Diváků: 100.

Mladá Boleslav: Bauer - Suchránek, Gruber, Zakonov, Höffer - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tad. Chroust, Šebek - Tom. Chroust, Korych, Šlechta.

Boleslavský trenér Novotný znovu musel obtížně skládat boleslavskou sestavu, ale volba to byla vítězná. 

A to navzdory Pražanovu úvodnímu gólu v osmé minutě. Pak si ale Boleslav pomohla několika góly v nestandardním počtu hráčů na hřišti. 

Natov srovnával dokonce v oslabení, pak proměnili přesilovku Tokoš a dvakrát Šebek. Mezitím se trefil též Gruber a Boleslav vedla po druhé třetině 5:1.

Ač o tom konečný výsledek úplně nevypovídá, závěrečná dvacetiminutovka byla hodně dramatická. V zápase, který provázela spousta vyloučených, Boleslav před polovinou třetí třetiny neproměnila trestné střílení a vzápětí Chodov snižoval na 2:5 ze svého pohledu po nešťastném odrazu od boleslavského hráče.

Domácí od té chvíle s krátkými pauzami hráli v šesti bez brankáře. Boleslav musela na hřišti dřít na maximum, aby Bína s Tadeášem Chroustem byli odměněni a skórovali do prázdné brány. V čase 58:33 už jen snížil Doubek, což byl poslední chodovský gól v této sezoně pohárové soutěže. Víc nedovolil skvělý Bauer v boleslavské bráně.

Boleslav si po výhře 7:3 zahraje 21. ledna finále v Karlových Varech proti FbŠ Bohemians, kteří ve druhém semifinále porazili Ostravu 8:2.