Vítkovice - Boleslav 4:9, parádní start roku, výkon i výsledek
4. ledna 2020

Vítkovice - Boleslav 4:9, parádní start roku, výkon i výsledek

Technology Florbal Mladá Boleslav je na nejlepší cestě za prvenstvím po základní části Superligy florbalu. Lídři tabulky vyhráli 9:4 na hřišti druhých Vítkovic a v čele už mají jedenáctibodový náskok. Pouze totální kolaps by je v závěrečných šesti kolech mohl o první místo připravit.

1. SC TEMPISH Vítkovice - Technology Florbal Mladá Boleslav 4:9 (1:2, 1:7, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Besta (Rýpar), 24. Bräuer (Firda), 44. Sladký (Hájek), 60. Bräuer (Rýpar) - 17. Natov (Curney), 19. Natov (Tomašík), 23. Tomašík, 24. Curney (Natov), 25. Tomašík (Šebek), 28. Tad. Chroust (Komárek), 35. Tom. Chroust (Komárek), 39. Bína, 40. Tokoš (Šebek). Rozhodčí: Kačer, Vašíček. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:2. Diváků: 395. 

Mladá Boleslav: Bauer - Tichý, Gruber, Zakonov, Suchánek, Höffer - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Šebek - Tom. Chroust, Komárek, Tad. Chroust. 

Ráz úvodní třetiny určovaly přesilovky. Nejprve početní výhodu při trestu Tokoše proměnil vítkovický Besta, ale pak dvěma zásahy rovněž v přesilovkách otočil stav Natov. 

Na přelomu první a druhé části Boleslav ubránila oslabení při Tichého trestu, a pak rozjela třetinu, jakou snad ve Vítkovicích nepamatuje. Svého soupeře přehrávala rychlými, pohlednými kombinacemi na jeden dotek, byla velmi produktivní, a tak ji nemusel vadit ani ojedinělý gól domácího Bräuera, protože hosté sami vytáhli skóre do konce druhé třetiny až na 9:2. Dařilo se všem formacím. 

Do třetí třetiny Vítkovice vyrukovaly s hrou v šesti bez brankáře a po čtyřech minutách se zblízka prosadil Sladký. Jinak ale Boleslav vytrvale a poctivě bránila, vykrývala prostory. Domácí pak utlumuly tresty kvůli špatnému střídání a následně faulu u mantinelu. Pět vteřin před koncem už jen Rýpar korigoval na 4:9 z vítkovického pohledu. Boleslav si odváží skvělý výsledek a navýšila náskok v superligovém pořadí na 11 bodů. 

O příštím víkendu má Superliga pauzu kvůli Poháru mistrů, který pořádají právě Vítkovice. Pak Boleslav nastoupí doma v sobotu 18. ledna od 19.00 hodin proti České Lípě.