Boleslav - Bohemians 6:5, návrat na pohárový trůn
21. ledna 2020

Boleslav - Bohemians 6:5, návrat na pohárový trůn

Po třech letech se Technology Florbal Mladá Boleslav vrací na pohárový trůn. Ve finále v Karlových Varech Středočeši porazili FbŠ Bohemians 6:5 a slaví celkově svou čtvrtou trofej.

Technology Florbal Mladá Boleslav - FbŠ Bohemians 6:5 (2:1, 1:1, 3:3)

Branky a nahrávky: 12. Tomašík (Suchánek), 16. Bína, 35. D. Šebek (Tomašík), 47. Suchánek (Tomašík), 47. Tokoš (D. Šebek), 60. Tokoš - 8. Čihák (Krebner), 31. P. Šebek (Čihák), 49. Forman (P. Šebek), 59. Kopecký, 60. P. Šebek (Kopecký). Rozhodčí: Pangerl, Šedivý. Vyloučení: 5:1. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváků: 857.

Mladá Boleslav: Bauer - Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Šebek - Tom. Chroust, Tad. Chroust, Höffer. 

Mladá Boleslav triumfovala v pohárové soutěži v roce 2014 v Ústí nad Labem, o rok později v Opavě a také v roce 2017 ve Zlíně. Celkově to pro Boleslav bylo šesté finále za posledních sedm let. 

V Karlových Varech byli soupeřem houževnatí Bohemians, kteří vedli od sedmé minuty díky Čihákovi, ale Boleslav po skvělých akcích Tomašíka a Bíny otočila do první pauzy na 2:1.

Po ní se Boleslavi nástup do druhé třetiny moc nepovedl, nebyla na míčku tolik, jak by si přestavovala, hra se často přerušovala a ve 31. minutě srovnal dorážející Patrik Šebek.

Ale i Boleslav má svého Šebka a Daniel rozvlnil síťku v 35. minutě po rozehrávce z rohu (3:2). 

Hráče v černých dresech podporoval v Hale míčových sportů v Karlových Varech i početný kotel fanoušků, kteří přijeli klubovým zájezdem i po vlastní ose. Ve 46. minutě měli obrovskou radost, když Tomašík po rozehrávce v rohu našel před bránou Suchánka a díky jeho gólu na 4:2 poprvé jeden z týmů vedl o dvě branky. Vzápětí navíc navýšil náskok zblízka Tokoš, ale trochu překvapené Bohemians znovu nabudil snižující Forman (5:3).

Necelé čtyři minuty před koncem třetí třetiny hosté zahájili hru v šesti bez brankáře a ke snížení v čase 58:14 jim pomohla přesilovka, jíž proměnil Kopecký. Když v čase 59:30 Tokoš utekl pro gól k prázdné bráně (6:4), zdálo se, že je rozhodnuto, ale to by hned po rozehrávce za čtyři vteřiny nesměl snížit Patrik Šebek. 

Výhru 6:5 už Boleslav udržela, pohárovou trofej získala počtvrté a zařadila se na druhé místo v historických tabulkách za Tatran Střešovice, který triumfoval v pohárové soutěži šestkrát.

Mladá Boleslav triumfem potvrdila skvělý průběh sezony, v níž dominuje i základní části Superligy florbalu. Před závěrečnými pěti koly jí schází jedna výhra ke stvrzení prvního místa a nejlepší výchozí pozice pro play-off.