Dvoukolo: pátek v Otrokovicích, v neděli doma proti Spartě
11. února 2020

Dvoukolo: pátek v Otrokovicích, v neděli doma proti Spartě

Superliga florbalu pokračuje tento týden dvěma koly. Už jistí vítězové základní části z Mladé Boleslavi míří nejprve v pátek do Otrokovic, v neděli pak doma v Městské sportovní hale odehrají atraktivní zápas proti Spartě. Oba boleslavské zápasy začínají v 17.00 hodin.

Dvaadvacet kol potřeboval tým Technology Florbal Mladá Boleslav, aby si zajistil nejlepší výchozí pozici pro play-off. V závěrečných čtyřech utkáních základní části může ladit formu na vyřazovací boje, z první příčky už ho nikdo nesesadí. 

“Jistota prvního místa je hezká, ale pro nás se teď nic nemění a chceme pokračovat v naší dlouhodobé práci,” říká boleslavský trenér Petr Novotný. 

Páteční cesta do Otrokovic hráčům Mladé Boleslavi může připomenout loňské play-off. Právě Panthers byli čtvrtfinálovým soupeřem, v otrokovické hale Boleslav dovršila postup výhrami 7:5 a 10:3. Listopadový domácí vzájemný zápas v této sezoně patřil Boleslavi výsledkem 7:2. Ani letos by Otrokovicím nemělo uniknout play-off, jsou šesté s osmibodovým odstupem od devátého Liberce. 

VIDEO: sestřih listopadové domácí výhry 7:2 nad Otrokovicemi

Nedělní domácí zápas proti Spartě patří k tomu nejlepšímu v základní části, Pražané jsou čtvrtí s nepatrnou ztrátou na druhé Vítkovice a třetí Chodov. 

“Bylo by super zvládnout vítězně i zbývající zápasy základní části. Kdybychom se na něco vykašlali, byli bychom za blbce. Když k tomu přistoupíme jako k play-off, budeme vědět, že jsme na něj dobře připravení,” říká boleslavský kapitán Jan Natov. 

Boleslav doma poprvé ukáže Pohár Českého florbalu, který vyhrála v lednovém finále. Předprodej vstupenek na konkrétní místa probíhá on-line.