Další těžký test před play-off v pondělí proti Chodovu
20. února 2020

Další těžký test před play-off v pondělí proti Chodovu

Prezidentský pohár pro vítěze základní části už si florbalisté Mladé Boleslavi přivlastnili, v minulém kole stvořili i nový bodový rekord, ale přesto je tu ještě před začátkem play-off jeden velmi zajímavý domácí zápas. V pondělí 24. února od 20.15 hodin hrají v Městské sportovní hale proti pražskému Chodovu, čili svému jedinému přemožiteli v této soutěžní sezoně.

Listopadová porážka 3:4 na pražském Jižním Městě je tou jedinou, která kazí boleslavský zápis v tomto ročníku. Tým trenéra Petra Novotného vyhrál ostatních 23 superligových zápasů, patří mu i pohárová trofej. Mimochodem, v prosincovém pohárovém semifinále Boleslav vyhrála na Chodově 7:3, takže vzájemná bilance této sezony je vyrovnaná. 

Teď Pražané přijedou do Boleslavi a trenér Novotný je rád, že po Spartě (9:4) si jeho hráči zahrají před play-off další těžký zápas: “Přestože se může zdát, že nám nemusí tolik jít o bodový zisk, určitě budeme chtít vyhrát.”

Chodov už ví, že po základní části neskončí hůř než třetí, na druhé Vítkovice ztratí dvě kola před koncem tři body. 

Na svůj 250. gól v základní části může v pondělním utkání dosáhnout boleslavský kapitán Jan Natov, který je aktuálně na čísle 249.

Ve dvanácti superligových zápasech v řadě se gólově prosadil Martin Tokoš, svou sérii táhne od 24. listopadu 2019. 

Dohrávka 25. kola Superligy florbalu začíná v pondělí 24. února ve 20.15 v MSH Mladá Boleslav. Vstupenky si můžete pořídit on-line v předprodeji