Rozlosováno! Proti komu budou hrát muži, junioři a dorostenci?
16. června 2020

Rozlosováno! Proti komu budou hrát muži, junioři a dorostenci?

Celostátní soutěže Českého florbalu pro sezonu 2020/2021 byly rozlosovány. Mladoboleslavský superligový tým tak zná harmonogram svých zápasů - začne v Pardubicích. Své soupeře už ví také junioři a dorostenci. Rozlosován byl též Pohár Českého florbalu, v němž Mladá Boleslav obhajuje vítězství a na reprízu finále proti Bohemians dojde hned v letní vrcholové části.

Superliga florbalu 

Čtrnáct účastníků se oproti minulé sezoně nezměnilo. Začíná se o víkendu 12. a 13. září, kdy Boleslav pojede do Pardubic. Hned zkraje ročníku dorazí do Městské sportovní haly největší rivalové posledních let - ve 4. kole Vítkovice (úřední termín 26. září) a v 8. kole Chodov (úřední termín 24./25. října). V prosinci přeruší ligu třítýdenní pauza, během které se uskuteční mistrovství světa ve Finsku. Základní část se dohraje v neděli 7. března 2021, o titulu se rozhodne v Superfinále v sobotu 24. dubna 2021. 

Celostátní soutěž juniorů

Úvodní kvalifikační část rozčlení týmy pro další průběh sezony. Z osmi tří/čtyřčlenných skupin vítěz postupuje do KB ligy juniorů, osm družstev z druhých míst má ještě “druhou” šanci a v dvouzápasové sérii je čeká bitva o zbývající čtyři volná místa. Mladoboleslavskými soupeři v kvalifikaci budou Sokoli Pardubice, FBC Štíři České Budějovice a SK Meťák České Budějovice. 

1. liga dorostenců - skupina B

Do pěti desetičlenných skupin jsou družstva rozdělena s ohledem na dojezdovou vzdálenost a výsledky v předchozí sezoně tak, aby rozložení sil napříč skupinami bylo - pokud možno - rovnoměrné. Hraje se košovým systémem, což znamená, že v každé skupině jsou týmy rozdělené do dvou košů po pěti. V rámci jednoho košového kola se družstva utkají každý s každým (tedy čtyři zápasy). Po odehrání košového kola se dva nejhorší z horního koše přesouvají do dolního koše a naopak. 

Společně s mladoboleslavskými dorostenci začínají v horním koši také FAT PIPE Florbal Chodov, Black Angels, FBC Česká Lípa a FBC Liberec. V dolním koši startují Prague Tigers, FbC Hradec Králové, FBC Dobruška, Sokoli Pardubice a Florbal Primátor Náchod. 

Pohár Českého florbalu 

Pro dvacítku nejlepších přihlášených týmů začíná pohárová soutěž vrcholovou částí, která má úřední termín od 11. srpna do 31. srpna. V pěti čtyřčlenných skupinách se utká každý s každým, v “boleslavské” skupině CV jsou ještě Black Angels, Kanonýři Kladno a FbŠ Bohemians, takže hned v létě dojde na reprízu lednového finále, ve kterém Bolka urvala trofej za výhru 6:5. 

Dokumenty týkající se losu najdete na webu Českého florbalu zde.