Trenéři hodnotí Prague Games 2020
10. července 2020

Trenéři hodnotí Prague Games 2020

Bez výraznějšího výsledkového průlomu se vracejí družstva Technology Florbal Mladá Boleslav z turnaje Prague Games 2020. Jak výkony hodnotí trenéři jednotlivých kategorií?

Kategorie U18 (junioři - vyřazení ve čtvrtfinále play-off B)

Trenér Martin Šácha: "Turnaj se nám výsledkově nepovedl. Co mě mrzí mnohem více, je to, že se nám nepovedl především herně. Stanovili jsme si herní prvky, které jsme chtěli do naší hry dostávat a kromě zápasu s Bohemians se nám to dařilo velmi málo. Zklamali mě lídři, kteří měli být oporou týmu, na druhou stranu bych vyzdvihl výkony mladých hráčů, které jsme díky různým okolnostem zakomponovali do sestavy. Čekají nás náročné dva měsíce, ve kterých se musíme připravit na důležitý začátek sezony."

Kategorie U16 (dorostenci - vyřazeni ve čtvrtfinále play-off B)

Trenér Jakub Gruber: "Těžký turnaj, do kterého jsme naskočili takřka bez tréninku v hale. Neklid na hokejce byl tedy celý turnaj znát. Vyzkoušeli jsme co možná nejvíce hráčů a jediný úkol byl hrát aktivní hru i za cenu neuspokojivého výsledku. Jsem rád, že jsme na některé zápasy mohli využít mladší kluky, kteří ukázali, že jsou velice šikovní a můžeme těžit z kvalitní práce starších žáků pod vedením trenéra Jakuba Bíny. Věřím, že v dalším turnaji, který nás čeká koncem srpna, budeme jistější na balonu a hráči budou více kontrolovat hru."

Kategorie U14 (starší žáci - vyřazeni ve čtvrtfinále play-off B):

Trenér Jakub Bína: "Turnaj hodnotím velmi pozitivně. Měli jsme hodně těžký los, díky kterému jsme si zahráli skvělé zápasy. Ukázali jsme si, že jsme na správné cestě a v každém zápasu jsme byli lepším týmem. Počet vypracovaných šancí každý zápas byl úctyhodný. Bohužel na výsledcích se to neprojevilo. Když jsme se do šance dostali, tak nám chyběl klid a lepší řešení ve finálních situacích. Kluky musím pochválit za přístup a chování. Mám z celého týmu skvělý pocit a věřím, že výsledky se dostaví. Teď sice odjíždíme s hořkostí, kterou jsme si nezasloužili, ale naše cíle do sezony jsou nastaveny jasně a z turnaje jsme mohli odjet se vztyčenou hlavou. Velké díky patří úžasným rodičům za pomoc s převážením kluků na jinou kategorii a také za podporu."

Kategorie U12 (mladší žáci - vyřazeni ve čtvrtfinále play-off B): 

Trenér Milan Tomašík: "Kluci v prvních dvou dnech turnaje podávali dobré výkony, ze kterých jsme ve skupině vytěžili jednu výhru. V pátečním dni nám nebylo přáno, nedokázali jsme navázat na první zápasy a nakonec vypadli ve čtvrtfinále. Byly to náročné tři dny, ale i přesto věřím, že si je všichni kluci společně užili. Důležité bude vzít si ponaučení především z posledního hracího dne a ne vše jen tak hodit za hlavu."