Bolka představuje projekt všeobecné pohybové průpravy pro děti
2. října 2020

Bolka představuje projekt všeobecné pohybové průpravy pro děti

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav představuje projekt pro předškolní děti ve věku od 3 do 6 let. Hodiny budou probíhat každé pondělí od 15.00 hodin v zrcadlovém sále 5. ZŠ Mladá Boleslav. Garantem projektu je šéftrenér klubu Petr Novotný, lekce povede Barbora Fischerová. Cena za pololetí činí 1000 korun.

Hodiny budou zaměřené na všeobecnou pohybovou průpravu a rozmanité sportovní aktivity. “Pro celkový pohybový rozvoj dítěte je období mezi třetím a šestým rokem velmi důležité. Chceme, aby děti poznaly co nejvíce aktivit a díky svým dovednostem měly v budoucnu otevřené možnosti vybrat si ten sport, který se jim bude líbit,” vysvětluje Petr Novotný. 

Lekce povede Barbora Fischerová, která má mnohaleté zkušenosti s vedením dětí ke sportu. Vystudovala učitelství tělesné výchovy, pracuje na 5. ZŠ Mladá Boleslav, v minulosti už vedla pohybové kroužky a působila například ve florbalovém klubu v České Lípě, kde se s dětmi věnovala míčovým a průpravným hrám, gymnastice, koordinačním cvikům či základům atletiky. “Koordinační cviky v tomto věku posouvají děti vpřed - děti si zautomatizují některé jednoduché pohyby a mohou přemýšlet nad těmi složitějšími,” vysvětluje Fischerová. “Navíc žiju se sportovcem, se kterým se o učení a návycích mládeže často radíme a můžeme se vzájemně inspirovat. Těším se na nový kroužek a srdečně všechny zvu.”

První hodina pohybové průpravy proběhne už v pondělí 5. října od 15.00 hodin ve zmíněném zrcadlovém sále 5. ZŠ Mladá Boleslav.

Online přihláška pro rodiče