Boleslav - Liberec 11:4, domácí měli dohrávku pod kontrolou
9. října 2020

Boleslav - Liberec 11:4, domácí měli dohrávku pod kontrolou

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav zvládl dohrávku 5. kola Livesport Superligy a výhrou 11:4 nad FBC Liberec potvrdil roli favorita. Jiří Curney nastřílel hattrick a dvěma nahrávkami vyrovnal historický rekord v počtu asistencí v základní části nejvyšší soutěže. Teď jich má 307 stejně jako jeho současný trenér Petr Novotný.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FBC Liberec 11:4 (4:1, 5:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Krzyžanek (Curney), 7. Šebek (Tokoš), 13. Komárek (Tom. Chroust), 16. Bína (Curney), 26. Natov (Bína), 27. Zoufalý (Šebek), 35. Tokoš (Tichý), 37. Natov, 39. Curney (Bína), 41. Rozkovec (Baudisch), 48. Curney (Gruber), 53. Curney (Šebek) - 8. Světlík (Ferdan), 26. Blažek (Kološ), 27. Wiener (Dlesk), 41. Rozkovec (Baudisch). Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Bez diváků. 

Mladá Boleslav: Musil - Krzyžanek, Gruber, Tichý, Suchánek, Řehoř, Zakonov - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Šebek - Tom. Chroust, Komárek, Tad. Chroust - Zoufalý. 

Boleslavský kouč Novotný nasadil takřka identickou sestavu jako v neděli proti Ostravě (12:4), jedinou změnu udělal v brankovišti, kam poslal Musila místo Bauera.

Jak se očekávalo, mnohem více práce měla liberecká defenziva a hned první střídání završil gólem Krzyžanek, který se v nejvyšší soutěži prosadil střelecky po roce a půl. Domácí měli navrch a po první třetině vedli 4:1.

Zajímavá pasáž se odehrála mezi časy 25:53 - 26:44, kdy se v rozmezí 51 vteřin radovali ze svých premiérových gólů v nejvyšší soutěži hned tři hráči! Na liberecké straně si užili opojný moment Blažek s Wienerem, na boleslavské straně se zapsal poprvé mezi střelce sedmnáctiletý Zoufalý. 

Domácí v prázdné Městské sportovní hale, kam diváci nemohli kvůli platným nařízením proti šíření koronaviru, mířili k vítězství, které má konečnou podobu 11:4. Závěrečné tři boleslavské góly vstřelil Curney a příště bude útočit na maximum v počtu nahrávek, o které se teď dělí se svým současným trenérem Novotným - oba mají 307 asistencí v základní části nejvyšší soutěže.