Ostrava - Boleslav 5:6 v prodl., rozhodl Tomašík
9. ledna 2021

Ostrava - Boleslav 5:6 v prodl., rozhodl Tomašík

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav přidal svou dvanáctou výhru v Livesport Superlize v řadě, byť tentokrát “jen” dvoubodovou. Na hřišti FBC Ostrava zvítězil tým trenéra Petra Novotného 6:5 v prodloužení. Hosté vyrovnali v předposlední minutě základní hrací doby při hře bez brankáře díky Curneymu, v prodloužení pak rozhodl zápas Tomašík.

FBC ČPP Ostrava - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 5:6 v prodl. (0:2, 1:1, 4:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 35. Šubert (Burýšek), 43. Šubert, 46. Sládek (Malajka), 47. Malajka (Sládek), 57. Eichner (Lipový) - 5. Řehoř (Komárek), 7. Zakonov (Tokoš), 28. Suchánek (Tokoš), 48. Řehoř (Šebek), 59. Curney (Krzyžanek), 64. Tomašík (Bauer). Rozhodčí: T. Sojka, K. Sojka. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Bez diváků.

Mladá Boleslav: Bauer - Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek, Komárek, Řehoř - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Daniš - Tom. Chroust, Zoufalý, Korych - Tad. Chroust.

Trefy obránců vynesly hostům vedení 2:0 v první třetině. Nejprve v páté minutě udeřil Řehoř, který si nikým neatakován seběhl před branku na Komárkovu rozehrávku z rohu a snadno otevřel skóre. O chvíli později ho napodobil Zakonov, který se vydal také až do Binderova brankoviště a proměnil Tokošovu přihrávku. 

V závěru úvodní dvacetiminutovky Korych vybojoval přesilovku, kterou si boleslavští hráči přenesli do druhé třetiny, ale navzdory řadě střeleckých příležitostí ji neproměnili. I třetí gól měl podpis boleslavského obránce, ve 28. minutě zvyšoval na 3:0 Suchánek, který zůstal volný na pravé straně a Tokoš na něj rychle rozehrál. 

Boleslavský brankář Bauer držel ostravské střelce na nule přes 34 minut, poprvé ho překonal až dorážející Eichner a odstartoval tím domácí obrat. Další trefy Šuberta, Sládka a Malajky obrátily skóre na 4:3 pro Ostravu. Vzápětí srovnal zblízka boleslavský Řehoř a hosté se tlačili dál dopředu. 

Jenže byli to domácí, kteří si v čase 56:49 ještě jednou vzali vedení, na 5:4 se trefil Eichner. Na tahu byli Boleslavští, necelé dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny si kouč Novotný vzal oddechový čas a zpět do hry už poslal šestici hráčů bez brankáře Bauera. Krzyžanek v power-play narýsoval přesnou nahrávku doprava na Curneyho, na jehož střelu z první jinak výborně chytající Binder nedosáhl. 

Šlo se do prodloužení, hra 3 na 3 byla pochopitelně plná soubojů 1 na 1 a v čase 63:57 individuálním průnikem ukončil zápas Tomašík. Mladá Boleslav tak z Ostravy odjíždí se dvěma body a v neděli od 17.00 hodin nastoupí doma proti Otrokovicím.