Dvojboj s Bohemians: v pátek doma, v neděli venku
13. ledna 2021

Dvojboj s Bohemians: v pátek doma, v neděli venku

V zámořských sportovních soutěžích mívá tento program označení back to back: dva stejní soupeři a a dva jejich vzájemné zápasy rychle po sobě. Přesně to teď čeká Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav a FbŠ Bohemians v Livesport Superlize. Nejprve se týmy utkají v pátek v dohrávaném utkání 2. kola v Mladé Boleslavi, v neděli si dají odvetu v Praze v rámci standardního víkendového programu.

Od podzimu 2016 bylo nepsaným pravidlem, že souboje Bolky s Bohemkou patří především školákům. Týmy se opakovaně utkaly v halách natřískaných žáky základních či středních škol. Podle původního plánu tomu tak mělo být i v úvodu sezony 2020/2021, v Boleslavi se mělo hrát v září v rámci 2. kola.

Leč koronavirus by do Městské sportovní haly obvyklou víc než tisícovku dětí stejně nepustil a navíc covid tou dobou zasáhl boleslavský tým, takže zápas se musel odkládat. 

Teď se Boleslav a Bohemians konečně utkají - a to hned dvakrát. Na páteční domácí dohrávku naváže venkovní odveta, která je standardně naplánovaná v superligovém programu.

“Je před námi jeden z nejtěžších víkendů v probíhající sezoně. Bohemka si po předchozí výhře nad Chodovem určitě bude věřit na to, že bude brát body i nám. Vypadá to, že ze všech superligových týmů je v největší herní pohodě, ale já cítím, že i my se v novém roce po několika odehraných utkáních dostáváme do větší pohody, naše sestava se ustaluje. Stoprocentně to budou dva super zápasy,” říká mladoboleslavský trenér Petr Novotný. 

Bohemians šlapají na paty favoritům. V novém kalendářním roce už doma sťali Vítkovice, triumf nad Chodovem zmínil kouč Novotný. Zelenobílí jsou v neúplné tabulce čtvrtí, pět bodů za Boleslaví, ale mají o jeden odehraný zápas více. 

Oba týmy se utkaly při letním ŠKO-ENERGO CUPU, zápas zároveň patřil do vrcholové části Poháru Českého florbalu a Boleslav zvítězila 6:3. Byl to tehdy v srpnu premiérový zápas, v němž tým trenéra Petra Novotného oblékl dresy s novým generálním partnerem Předvýběr.CZ. 

Boleslavský program

Pátek 15. ledna, 19.00, MSH Mladá Boleslav (dohrávka 2. kola)
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FbŠ Bohemians
Textový on-line přenos / Videopřenos TV Český florbal

Neděle 17. ledna, 14.00, Hala TJ Sokol Královské Vinohrady (15. kolo)
FbŠ Bohemians - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
Textový on-line přenos / Videopřenos TV Český florbal

Soupisky týmů

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav

FbŠ Bohemians

Facebook Český florbal | Instagram Český florbal