Boleslav - Brno 7:3, další Bínův hattrick
23. ledna 2021

Boleslav - Brno 7:3, další Bínův hattrick

Tým Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav přidal svou šestnáctou výhru v řadě v Livesport Superlize. V jejím 20. kole zvítězil 7:3 nad FBŠ Hummel Hattrick Brno. Stejně jako o kolo dříve venku proti Bohemians nastřílel boleslavský Jakub Bína hattrick.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FBŠ Hummel Hattrick Brno 7:3 (4:1, 0:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 3. Bína (Curney), 8. Tokoš (Šebek), 12. Bína (Krzyžanek), 20. Tomašík (Šebek), 48. Tad. Chroust (Zoufalý), 59. Bína, 59. Tomašík (Suchánek) - 7. Ondráček (Kostka), 29. Nagy (Jalový), 54. Juhaňák (Jalový). Rozhodčí: Müller, Novosad. Vyloučení: 0:2. Bez využití. Bez diváků.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek, Komárek, Řehoř - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Šebek - Tom. Chroust, Zoufalý, Tad. Chroust.

Mladoboleslavský útočník Jakub Bína stejně jako před týdnem v neděli venku proti Bohemians rozjel zápas dvěma trefami v první třetině, k němu se ještě přidali úspěšně dorážející Tokoš s Tomašíkem a za Brno se prosadil po nenápadné rozehrávce Ondráček.

Domácí tak šli do druhé třetiny s vedením 4:1, které ale nenavýšili. Zatažení hosté se úspěšně bránili na vlastní polovině, navíc čím dál častěji vyráželi do nebezpečných brejků - jeden takový při odloženém trestu Bíny proměnil Nagy, což hráče Hattricku povzbudilo k ještě lepšímu defenzivnímu výkonu. 

Po gólech domácího Tadeáše Chrousta a hostující korekci Juhaňáka žili Brněnští nadějí na body až do předposlední minuty, v níž Bína podobně jako před týdnem z trestného střílení zkompletoval hattrick a na 7:3 završil skóre Tomašík.

Boleslav přidala šestnáctý vítězný korálek a o sedmnáctý se pokusí v úterý v televizní dohrávce na pražském Jižním Městě proti Chodovu.