Ve Vítkovicích o první místo až v neděli
30. ledna 2021

Ve Vítkovicích o první místo až v neděli

Leden vyvrcholí tou nejtěžší výzvou. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav se v neděli utká o první místo v průběžném pořadí Livesport Superligy na hřišti 1. SC TEMPISH Vítkovice. Oba týmy mají před vzájemným zápasem stejný počet odehraných utkání i stejný počet bodů. Kdo zvítězí, ten bude mít pro finiš základní části lepší výchozí pozici. Mladoboleslavský klub vyšel soupeři vstříc a vyhověl žádosti o posunutí zápasu na neděli.

Superligový šlágr se původně měl hrát v sobotu. Soupeřova čtvrteční žádost o změnu termínu byla ze strany orgánů Českého florbalu zamítnuta, protože na ni dle platných předpisů neměl nárok. Přestože mladoboleslavskému klubu úprava termínu na poslední chvíli přináší řadu organizačních komplikací, vyšel Vítkovicím vstříc a vyhověl prosbě o posunutí zápasu na neděli. 

"Věříme, že náš postoj prospěje meziklubovým vztahům a rovněž atraktivitě důležitého vzájemného utkání, do kterého by v původním sobotním termínu Vítkovice nemohly nasadit několik hráčů kvůli karanténním opatřením," řekl generální manažer mladoboleslavského klubu Tomáš Pacák.

Až na 15 bodů v jeden moment narostla mladoboleslavská ztráta na vedoucí Vítkovice v probíhající sezoně. Rozdíl zapříčinil především rozdílný počet odehraných zápasů, přesto před týmem Petra Novotného ležel nelehký úkol.

Boleslav ve svém sprintu za vedoucím týmem soutěže uspěla - oba týmy mají 18 odehraných zápasů a 49 získaných bodů, čili každý jich ztratil jen pět. 

Neděle určí, kdo bude mít lepší výchozí pozici pro závěrečné zápasy základní části. Dojde totiž na druhý vzájemný zápas. Ten první v září vyhrály Vítkovice v Boleslavi 8:5.

"První utkání pro mě bylo těžké hodnotit, protože jsme tehdy nastoupili po dlouhé pauze způsobené nemocí. Vnímám, že Vítkovice jsou letos v dobré formě a jsem rád, že díky naší sérii výher si ještě můžeme zahrát o první místo, byť se to v určitou dobu mohlo jevit velmi složitě. Cítím, že bychom díky rozehranosti a tréninkovému procesu měli být těžším soupeřem než v prvním vzájemném zápase," řekl mladoboleslavský trenér Petr Novotný před cestou do Vítkovic. 

Úterní výhrou na pražském Chodově protáhla Boleslav svou sérii výher na sedmnáct. Přidat osmnáctý dílek bude mimořádnou výzvou. 

Vítkovice naposledy nastoupily 11. ledna proti Tatranu (8:3), následné zápasy kvůli karanténním opatřením odkládaly.

Utká se nejlepší ofenziva soutěže (Vítkovice nastřílely 164 gólů) s nejlepší defenzivou (Boleslav inkasovala 68 gólů). 

Boleslavský program

Neděle 31. ledna, 16.00, SC Dubina Ostrava (22. kolo)
1. SC TEMPISH Vítkovice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
Textový on-line přenos / Videopřenos TV Český florbal

Soupisky týmů

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav

1. SC TEMPISH Vítkovice

Facebook Český florbal | Instagram Český florbal