Sparta - Boleslav 1:6, pevná obrana a zvládnutý závěr
22. února 2021

Sparta - Boleslav 1:6, pevná obrana a zvládnutý závěr

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav si připisuje druhé vítězství nad ACEMA Sparta Praha v rozmezí tří dnů. Lídři Livesport Superligy navázali na sobotní domácí výhru 9:1 v pondělí v hlavním městě a v přímém přenosu ČT sport zvítězili 6:1. Byla to 23. výhra v řadě. V základní části zbývá odehrát dvě kola, Boleslav má tříbodový náskok před druhými Vítkovicemi.

ACEMA Sparta Praha - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 1:6 (0:2, 1:0, 0:4)

Branky a nahrávky: 40. D. Beneš (Zeman) - 11. Tomašík (Tokoš), 19. Natov (Tomašík), 51. Bína, 57. Tokoš, 58. Tomašík (Krzyžanek), 58. Tad. Chroust. Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Bez diváků. 

Mladá Boleslav: Bauer - Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek, Řehoř, Komárek - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Šebek - Tom. Chroust, Korych, Tad. Chroust.

Mladoboleslavský trenér Petr Novotný, který na Spartě vedl svůj tým v 50. utkání v základní části nejvyšší soutěže, neměnil vítěznou sobotní sestavu.

V obou gólech úvodní třetiny měl prsty Tomašík - nejprve úspěšně dorážel míček po Tokošově ráně a před pauzou v přesilovce výbornou nahrávkou vyzval ke skórování Natova, který nepohrdnul.

Hosté vedli 2:0 až do poslední minuty druhé třetiny, kdy za domácí snížil Dominik Beneš. Mimochodem, v součtu se sobotním utkáním Boleslav nedovolila Spartě gól druhých 92 minut!

Klíčové bylo Bínovo proměněné trestné střílení v 51. minutě. Boleslav tím pádem vedla 3:1, Sparta v závěru opakovaně zkoušela hru v šesti a do prázdné branky se hosté trefili ještě třikrát. 

Výborný výkon opět předvedl brankář Bauer inkasující během 120 minut proti Spartě pouhé dva góly. 

Boleslav před závěrečnými dvěma koly základní části vede tabulku o tři body a může útočit na obhajobu Prezidentského poháru pro vítěze dlouhodobé soutěže. 

V neděli 28. února nastoupí Boleslav doma proti Tatranu Střešovice a o týden později v Otrokovicích.