Bolku čeká poslední domácí zápas v základní části
25. února 2021

Bolku čeká poslední domácí zápas v základní části

Čtyři body ze závěrečných dvou utkání potřebuje Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav k jistotě Prezidentského poháru pro vítěze základní části Livesport Superligy. Důležitý krok mohou lídři tabulky udělat ve svém posledním domácím představení - v neděli 28. února od 17.00 nastoupí proti Tatranu Střešovice. O týden později pojedou do Otrokovic.

Boleslav má rozpracovaný nový rekord české nejvyšší soutěže. Aktuálně napočítala 23 výher v základní části v řadě, což je už teď dílčí maximum. Vylepšit ho může teoreticky až na číslo 25, tedy pokud zvládne i dva závěrečné zápasy. Motivaci bude mít boleslavský tým přirozenou - hraje o prvenství po základní části. 

Aktuálně má Boleslav o tři body víc než druhé Vítkovice, které však mají lepší bilanci vzájemných zápasů v sezoně (doma prohrála Boleslav 5:8, venku vyhrála 6:4 = 3:3 na body a skóre 12:11 pro Vítkovice). Proto Boleslav potřebuje v závěrečných dvou kolech čtyři body ze šesti, o které se bude hrát. 

Cestu za Prezidentským pohárem bude chtít v neděli Mladé Boleslavi zkomplikovat Tatran, aktuálně třetí tým tabulky.

“První místo chceme udržet. Svou důležitostí nás může čekat jeden z nejtěžších zápasů v základní části. Tatran má mladý tým plný výborných hráčů. Oba naše vzájemné zápasy v létě při ŠKO-ENERGO CUPU i v prosinci v lize měly těsný výsledek,” připomíná trenér Petr Novotný turnajovou výhru 5:4 po nájezdech a ligové vítězství v Praze 2:1. Boleslav může ovládnout základní část popáté v řadě!

I Tatran má o co hrát z pohledu tabulkového umístění - teď mu patří třetí příčka a na jeho případná zaváhání čekají pražští rivalové Bohemians či Chodov. 

Utkání můžete sledovat standardně přes videoplatformu Českého florbalu, TVcom.cz a tentokrát i na ČT sport prostřednictvím hbbTV, pokud vaše televize tuto funkci nabízí. 

Boleslavský program

Neděle 28. února, 17.00, MSH Mladá Boleslav (25. kolo)
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - Tatran Teka Střešovice
Textový on-line přenos / Videopřenos TV Český florbal

Soupisky týmů

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav

Tatran Teka Střešovice

Facebook Český florbal | Instagram Český florbal