Boleslav - Tatran 7:1, pátý triumf v základní části v řadě
28. února 2021

Boleslav - Tatran 7:1, pátý triumf v základní části v řadě

Kolo před koncem základní části Livesport Superligy má Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav jisté prvenství. Dlouhodobou fázi ovládla Boleslav popáté v řadě a celkově pošesté ve své klubové historii. Zároveň i potřetí slaví Prezidentský pohár, který se vítězi základní části udílí od sezony 2018/2019. To vše po vítězství 7:1 nad Tatranem Střešovice, což byla 24. výhra v řadě.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - Tatran Teka Střešovice 7:1 (1:0, 3:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 3. Tokoš (Šebek), 28. Bína (Natov), 31. Bína, 35. Natov (Bína), 41. Tokoš (Tomašík), 44. Tokoš (Šebek), 44. Curney (Krzyžanek) - 60. Brautferger (Havlas). Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Bez diváků.

Mladá Boleslav: Bauer - Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek, Řehoř, Komárek - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Šebek - Tom. Chroust, Korych, Tad. Chroust.

Sobotní výsledek duelu Black Angels - Vítkovice 8:3 zpříjemnil situaci Mladé Boleslavi, která náhle potřebovala k obhajobě prvenství v základní části už jen bod ze dvou zbývajících utkání proti Tatranu a za týden v Otrokovicích. 

Bylo jasné, že čím dříve tým trenéra Petra Novotného poslední krok v základní části udělá, tím lépe. 

Prosincový vzájemný zápas se Střešovicemi v Praze byl chudý na góly, Boleslav odvážela výhru 2:1 a také první třetina odvety byla na branky dietní. Skóre sice otevřel zkraje třetí minuty Tokoš, ale to byla v úvodní dvacetiminutovce jediná gólová situace. 

Ačkoliv v úvodu druhé třetiny domácí nevyužili přesilovku, i tak později dokázali výrazně navýšit svůj náskok. Druhý a třetí gól vstřelil nejlepší týmový střelec Bína a u trefy na 4:0 asistoval Natovovi. 

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky Tokoš zkompletoval dvěma zásahy (5:0 a 6:0) svůj hattrick, sedmou trefu přidal Curney a Boleslav proměňovala zapas ve svou vlastní show podobně jako o týden dříve proti Spartě (9:1). 

Až 32 vteřin před koncem přišel brankář Bauer o čisté konto. Nulu mu sebral svou trefou střešovický Brautferger.

Do Otrokovic k poslednímu zápasu základní části příští víkend už pojede Boleslav coby jistý vítěz Prezidentského poháru.