Boleslav - Black Angels 9:5, boj a druhý čtvrtfinálový bod
28. března 2021

Boleslav - Black Angels 9:5, boj a druhý čtvrtfinálový bod

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav vede ve čtvrtfinálové sérii play-off Livesport Superligy 2:0 na zápasy. Na sobotní vítězství 16:6 nad Black Angels navázal v neděli proti pražskému soupeři výhrou 9:5. Pětibodový výkon podal Daniel Šebek (2+3). Třetí a čtvrté utkání série se bude hrát na hřišti protivníka 2. a 3. dubna, tedy v pátek a v sobotu.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - Black Angels 9:5 (3:2, 3:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 3. Tomašík (Šebek), 4. Curney (Natov), 14. Šebek (Tokoš), 25. Řehoř (Hemerka), 30. Tokoš (Šebek), 32. Curney (Natov), 49. Tomašík (Suchánek), 51. Natov (Šebek), 53. Šebek (Suchánek) - 8. Renčín (M. Boček), 10. Hromada (Renčín), 21. T. Hanák (R. Hanák), 42. Hněvkovský (Renčín), 44. Burian (T. Hanák). Rozhodčí: Bališ, Varga. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. Bez diváků.

Mladá Boleslav:  Bauer - Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek, Řehoř, Komárek - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Šebek - Tom. Chroust, Hemerka, Tad. Chroust.

Necelých 24 hodin po dohrání prvního čtvrtfinále Mladá Boleslav vyzvala Black Angels podruhé a nejlepší domácí hráč sobotního utkání Milan Tomašík navázal na svůj výkon hned zpočátku, když otevřel skóre. Po něm se prosadil i Curney, ale Black Angels rychle dorovnali a dotáhnout se dokázali i zkraje druhé třetiny na 3:3.

Poté si Boleslav vypracovala odstup - Řehoř, Tokoš a Curney posunuli skóre na 6:3, navíc vzápětí domácí zvládli dvě oslabení v řadě i s pasáží v 3 na 5.

Druhé čtvrtfinále se chvílemi měnilo na hřišti ve velkou bitvu plnou soubojů, rozhodnuto zdaleka nebylo.

Tím spíš, když v úvodu třetí třetiny Hněvkovský s Burianem z Black Angels snížili na 5:6 z hostujícího pohledu a mezitím ještě Bauer chytil trestné střílení Tomáše Hanáka. 

Domácí odskočili díky Tomašíkovi, po jehož střele si hostující brankář srazil míček do sítě, následné přesilovkové dorážce Natova a Šebkově povedené ráně. Skóre 9:5 vydrželo do konce i navzdory závěrečné hře Black Angels v šesti bez gólmana.

Mladá Boleslav vyhrála v této sezoně 27. utkání v řadě. Výtečná je také její čtvrtfinálová šňůra výher - trvá 28 zápasů, od března 2014. 

Na hřišti Black Angels bude pokračovat série v pátek 2. dubna a v sobotu 3. dubna (vždy od 18.00 hodin).