Kapitán Natov: Každé finále je výjimečné
9. června 2021

Kapitán Natov: Každé finále je výjimečné

V sobotu večer se rozhodne o mistrovi Livesport Superligy. Předehrou Superfinále 2021 byla středeční on-line tisková konference, na níž zastupovali Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav hlavní trenér Petr Novotný a kapitán týmu Jan Natov.

“Z pohledu přípravy je to nejtěžší Superfinále,” konstatoval boleslavský kouč Petr Novotný. “Plánovat program na pět týdnů a držet hráče takhle dlouho v napětí, to bylo nejsložitější.”

Osobně zažil čtyři Superfinále jako hráč, teď přidá páté, ale už coby trenér. “Je to obrovský rozdíl a obě role se nedají porovnávat.”

Ještě větší superfinálové zkušenosti má Novotného nástupce v roli boleslavského kapitána Jan Natov, jehož čeká sedmá bitva o titul z devíti možných. “Každé finále je pro mě výjimečné, takový moment rozhodně nezevšední,” ujišťoval. 

Boleslav se utká s Vítkovicemi, čili svým jediným přemožitelem z úvodu probíhající sezony. Týmy mají v ročníku bilanci 1-1, prohrám obou rivalů předcházely karantény. “Zažili jsme podobnou sezonu a teď bude zajímavé konečně vidět, jak na tom mužstva doopravdy jsou,” řekl trenér Novotný. Zároveň neřeší, že vítězná série jeho týmu trvá už 33 zápasů. “Nikdo nám za to nic nedá, takže to v hlavě nemám,” usmál se. 

Mužské Superfinále 2021 se hraje v sobotu 12. června od 18.00 hodin v UNYP Areně. Přímý přenos můžete sledovat na ČT sport.