Boleslav - národní tým do 19 let 4:5, gólový finiš nestačil
29. července 2021

Boleslav - národní tým do 19 let 4:5, gólový finiš nestačil

ŠKO-ENERGO CUP 2021 ve čtvrtek pokračoval pro tým Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav netradiční konfrontací s českým národním týmem do 19 let. Ačkoliv domácí v závěru mocně finišovali, ztrátu ze třetí třetiny nedotáhli a prohráli 4:5 stejně jako o den dříve se Spartou.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - česká reprezentace do 19 let 4:5 (1:1, 1:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 18. Suchánek (Šebek), 40. Suchánek (Curney), 57. Suchánek (Tomašík), 57. Tad. Chroust (Koláčný) - 11. Hanák (Majer), 26. Martin Čermák, 37. Martin Čermák (Stránský), 41. Matěj Čermák, 44. Dolejš (Burian). Rozhodčí: Kostinek, Reichelt. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0.  

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Tomšík - Fišera, Suchánek, Beneš, Gruber, Fořt, Zakonov - Bína, Tomašík, Šebek - Korych, Curney, Natov - Zoufalý, Koláčný, Tad. Chroust. 

Den po prohře se Spartou, kterou způsobil smolně inkasovaný gól osm vteřin před koncem základního času, nastoupila Mladá Boleslav české reprezentaci do 19 let. 

Od začátku bylo patrné, že to bude velmi vyrovnaný duel. Však je národní tým v závěrečné fázi přípravy na domácí mistrovství světa, které v závěru srpna hostí Brno. 

Proti svým klubovým spoluhráčům nastoupili i Pěnička s Punčochářem, kteří přitom o den dříve hráli v boleslavských barvách. 

Do boleslavské sestavy se po drobné zdravotní indispozici vrátil Tomašík, chyběl naopak Tokoš. V bráně opět dostal příležitost junior Tomšík. 

Přes dvě třetiny byl jediným domácím střelcem Patrik Suchánek, který nejprve vyrovnával na 1:1 a v závěru druhé dvacetiminutovky v přesilovce snižoval na 2:3. 

Klíčem k výhře pro český národní tým do 19 let byl vstup do třetí třetiny, v němž si mladí reprezentanti vypracovali náskok 5:2. 

Domácí dotahovali, Suchánek završil hattrick, po něm vstřelil kontaktní gól Tadeáš Chroust, ale více už nezvládli. 

Mladá Boleslav zakončí ŠKO-ENERGO CUP 2021 sobotním soubojem ligových šampionů proti Floorball Köniz (18.00). Ještě předtím v pátek hraje juniorská reprezentace právě proti švýcarským mistrům (18.00) a v neděli bude soupeřem Köniz pražská Sparta (15.00).