Salming Cup 2021: hodnocení trenérů
1. září 2021

Salming Cup 2021: hodnocení trenérů

Mládežnické týmy Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav si ze Salming Cupu 2021 odvezly tři medaile. Až do finále pronikli elévové a starší žáci, kteří získali stříbro. Zápas o bronz vyhráli junioři. Přinášíme vám hodnocení trenérů všech družstev Bolky.

Elévové (2. místo), hodnocení trenéra Tadeáše Chrousta

"V Praze jsme odehráli hezký turnaj. Po super zvládnuté základní skupině, během které jsme vyhráli všechny tři zápasy, se nám v sobotu odpoledne povedlo porazit v "málem" derby Českou Lípu. Díky tomu jsme si v neděli mohli zahrát o medaile. V semifinále jsme zvládli v hezkém utkání porazit FBC Liberec a probojovali se do finále. Ve finále jsme neuspěli a prohráli s FBŠ Hattrick Brno. Sportovně musíme uznat, že soupeř byl lepší a po zásluze vyhrál. Avšak turnaj hodnotíme pozitivně. Po delší době jsme měli opět možnost změřit síly s kvalitními týmy. Zažívat společnou radost ze vstřelených branek a užívat si pocity vítězství. Děkuji trenérským kolegům za pomoc při turnaji, hráčům děkuji za super výkony. Rodičům děkuji za servis hráčů a podporu během zápasů."

Mladší žáci (7. místo), hodnocení trenéra Jakuba Grubera

"Skvělý turnaj a prověrka na konci prázdnin, abychom se mohli porovnat s ostatními špičkovými týmy. Turnaj byl dobře obsazen a my jsme po dlouhé době mohli využít široký kádr. Rázem to bylo znát i na předvedené hře, jelikož systém turnaje - hlavně v sobotu - byl velice náročný, a tak jsem rád, že jsme mohli využít všechny nominované hráče do hry. Bohužel viděli jsme i tvrdou realitu s lepšími soupeři, že nám ještě něco schází a v některých věcech máme veliké nedostatky. Přesto jsem byl s celým turnajem spokojen. Kluci předváděli hezké výkony. Pro nás je určitě i úspěch dostat se do čtvrtfinále a vyzkoušet si zase hru s kvalitním soupeřem a pobrat zkušenosti.

Těším se na práci s týmem v letošní sezoně, máme mnoho šikovných hráčů a hráček, kteří mohou podávat kvalitní výkony. Využijeme práci s videem, rozebereme si pár situací a bude zase o něco lepší. Děkuji všem rodičům, kteří nám pomáhali jednak s výbornou atmosférou v hale, tak při přejezdu mezi zápasy."

Starší žáci (2. místo), hodnocení trenéra Jakuba Bíny

"Výborné tři dny. Kluci mají obrovský potenciál a tento turnaj nám toho zase hrozně moc ukázal. Máme skvělý základní kámen pro další práci, která se nám bude dělat s větší radostí. Ve čtvrtfinále a semifinále jsme se trápili s produktivitou a o to víc jsme to museli odbojovat. Musíme přenést větší klid na hokejky. Občas je to takové křečovité a brzdí nás to v lepších výkonech. Oba zápasy jsme byli lepším týmem a zasloužili si jít do finále. Ve finále nás čekala špička dané kategorie a jsem moc rád, že jsme si mohli se Spartou zahrát. Do zápasu jsme chtěli vstoupit se zdravým respektem ke kvalitě soupeře, ale zároveň mít sebevědomí hrát. Hrálo se na velkém hřišti, což pro nás bylo o to těžší směrem do obrany. Nastavili jsme si cíle do zápasu a věděli, že když je budeme dodržovat, tak můžeme být Spartě vyrovnaným soupeřem a vyhrát. Samozřejmě se to nedá zvládnout stoprocentně po celý zápas a v první polovině Sparta potrestala naše chyby. Už o přestávce jsem ale ke klukům mluvil velice pozitivně. Ve druhé polovině jsme naši hru ještě zlepšili - poučili se z chyb a v obraně byli chytřejší. Výborným výkonem a obrovskou bojovností jsme dokázali druhou polovinu zápasu vyhrát, což je pro nás velmi cenné. Jsem rád, že jsme celý zápas odehráli na tři lajny. Pro kluky to je velká zkušenost. Krásná hala, finále, výborná atmosféra, nástup, hymna. Děkujeme pořadatelům za skvělý turnaj. Obrovské díky patří úžasným rodičům za skvělou podporu během celého turnaje a pomoc s převážením kluků. Příští víkend nás čeká další turnaj, kde budeme chtít navázat na odvedenou práci z tohoto turnaje."

Dorostenci (20. místo), hodnocení trenéra Jiřího Stožického

"Výsledkově se nám turnaj rozhodně nepovedl. Na hru mělo vliv, že hodně hráčů dorosteneckého věku hrálo za juniory a nejlepší starší žáci hráli za svoji kategorii. V týmu jsme měli i nové kluky z akademie, pro které je zatím spousty herních věcí nových. Velmi dobré výkony předváděli oba brankáři a Vorlis (Tomáš Vorel), který se vracel po zranění. Ukázal, že pokud ještě místy zkrotí svoje emoce, může být velmi dobrý lídr týmu nejen na hřišti."

Junioři (3. místo), hodnocení trenéra Martina Šáchy

"Celkově turnaj hodnotím velmi pozitivně po všech směrech. Odjížděli jsme s jasně definovanými základními pilíři naší hry a po většinu času se nám dařilo na nich stavět. Kluci si plnili své týmové role, které si určili, velice dobře. Chtěl bych pochválit zvlášť hráče dorosteneckého věku, kteří zažívají první konfrontace s kvalitními juniorskými týmy a jejich výkony na turnaji se s rostoucí sebedůvěrou zlepšovaly zápas od zápasu. Jsem celkově spokojený s přístupem týmu, turnaj nám ukázal, že míříme správným směrem a věřím, že když vydržíme kvalitně a intenzivně pracovat, budeme každým týdnem lepší a lepší."