Boleslav - Kladno 8:5, příště už půjde o ligové body
6. září 2021

Boleslav - Kladno 8:5, příště už půjde o ligové body

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti? Kéž by to platilo o tomto boleslavském týdnu. Tým Předvýběr.CZ Florbal MB v pondělní generálce před sobotním vstupem do Livesport Superligy nakonec porazil Kanonýry Kladno 8:5, ačkoliv k ideálu měl výkon daleko. Soutěž začíná 11. září domácím mačem proti Liberci, hraje se od 18.00 hodin v Městské sportovní hale.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - Kanonýři Kladno 8:5 (3:0, 0:4, 5:1)

Branky a nahrávky: 3. Koláčný (Šebek), 9. Tokoš (Curney), 18. Beneš (Natov), 43. Beneš, 54. Suchánek (Beneš), 58. Zoufalý (Korych), 58. Tokoš (Koláčný), 59 Pěnička (Beneš) - 24. Tom. Chroust (Riebauer), 29. Tom. Chroust (Riebauer), 31. Höffer (Ullmann), 37. J. Novák (V. Novák), 60. Ullmann (Höffer). Rozhodčí: Recht, Fišer. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1.

Pět dní před rozjezdem ostré superligové sezony si Boleslav pozvala prvoligového, leč velmi ambiciózního soupeře. V bílo-oranžovo-modrých barvách Kanonýrů se objevilo i mnoho známých tváří, v létě tam postupně zamířili Tomáš Chroust, Aleš Höffer a Marek Macík, přičemž z lavičky jim velí exboleslavský kouč Jan Pazdera.

A byli to právě někdejší hráči Bolky, kteří po úvodní třetině (3:0 pro domácí) zaveleli k sebevědomému obratu. První dva góly dal Chroust, třetí Höffer a do vedení šlo Kladno po souhře Nováků Josefa a Vojtěcha. 

Úřadující čeští mistři se nechtěli nechat zahanbit, zkraje třetí třetiny srovnal Beneš a v produktivním závěru si Boleslav zajistila vítězství 8:5. 

Teď už vše směřuje k sobotě a rozjezdu Livesport Superligy. Do Mladé Boleslavi přijede nedaleký Liberec. Vstupenky a permanentky jsou v prodeji on-line v síti Ticketportal