Mistři vstupují do sezony: doma proti Liberci
9. září 2021

Mistři vstupují do sezony: doma proti Liberci

Úřadující mistři florbalové Livesport Superligy zahajují novou sezonu. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav v sobotu 11. září od 18.00 hodin v Městské sportovní hale nastoupí proti FBC Liberec. Fanoušci po delší době mohou vyrazit na ligový zápas v Mladé Boleslavi, v akci uvidí obměněný tým, který má znovu ty nejvyšší ambice.

Mladá Boleslav začíná - s pěti úplnými nováčky, s dalšími mladíky usilujícími o příležitost a opět s maximálními cíli. 

Bolka bude obhajovat obě domácí trofeje (titul z roku 2021 a pohár z roku 2020, protože v posledním ročníku se pohárová soutěž nedokončila). K tomu svěřence Petra Novotného čeká i účast na lednovém Poháru mistrů ve Švýcarsku. Dost výzev pro obměněné družstvo, které posílili Dominik Beneš, Miroslav Fořt, Petr Koláčný a dvojice čerstvých juniorských mistrů světa Matěj Pěnička a Lukáš Punčochář. 

“Bez ohledu na soupeře nás čeká hodně těžký start do soutěže. Příprava byla krátká a prostor na sehrání minimální, protože do kalendáře často vstupovaly akce dospělého i juniorského národního týmu,” připomíná trenér Petr Novotný. “V kompletní sestavě jsme neodehráli žádný přípravný zápas. Snažíme se hledat vazby ve formacích, ale musíme se připravit na to, že to nepřijde samo.”

Fanoušci se mohou těšit i na vystavený pohár pro superligové šampiony, veverku Štěpánku, tradiční doprovodný program na obrazovce a především samotné utkání s Libercem, které má nádech derby. “Těšíme se na podporu fanoušků, která nám v minulých měsících dost chyběla,” říká útočník Tadeáš Chroust, jeden ze služebně nejstarších v boleslavském kádru. 

1. kolo Livesport Superligy 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FBC Liberec 
Hraje se v sobotu 11. září od 18.00 hodin v MSH Mladá Boleslav. 
Videopřenos: TV Český florbal
Textový on-line přenos: ceskyflorbal.cz
Rozhodčí: Lukáš Čížek, Lukáš Laštovička
Vstupenky on-line: Ticketportal.cz
Permanentky on-line: Ticketportal.cz

Podmínky ke vstupu na utkání 

Diváci u vstupu do Městské sportovní haly Mladá Boleslav musí kromě vstupenky splnit jednu z následujících podmínek (výjimku mají děti do 6 let):

  • potvrzení o absolvování RT-PCR vyšetření nejdéle 7 dní před akcí s negativním výsledkem
  • potvrzení o absolvování antigenního vyšetření nejdéle 72 hodin před akcí s negativním výsledkem
  • potvrzení o očkování proti nemoci covid-19, přičemž od jeho dokončení uběhlo nejméně 14 dnů
  • potvrzení o prodělání nemoci covid-19 ve lhůtě 180 dnů
  • potvrzení školy či čestné prohlášení o absolvování antigenního vyšetření ve škole nejdéle 72 hodin před akcí s negativním výsledkem

V prostorách haly musí mít diváci nasazený respirátor FFP2/KN95.

Děkujeme všem fanouškům za respektování těchto pravidel.