Pardubice - Boleslav 2:11, rok bez superligové prohry
26. září 2021

Pardubice - Boleslav 2:11, rok bez superligové prohry

Výhra 11:2 nad Sokoly Pardubice ve 4. kole Livesport Superligy má pro Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav jubilejní nádech. Je to přesně rok, co boleslavský tým v nejvyšší soutěži naposledy prohrál. Svou šňůru bude chtít natáhnout hned na sváteční úterý 28. září v domácím prostředí od 17.00 hodin proti FbŠ Bohemians.

SOKOLI Pardubice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 2:11 (0:5, 1:5, 1:1)

Branky a nahrávky: 24. Pakosta (Šmíd), 44. Petržela (Teichmann) - 5. Pěnička (Beneš), 7. Curney (Hemerka), 9. Chroust (Bína), 11. Šebek (Tokoš), 16. Tokoš (Šebek), 26. Beneš (Curney), 30. Pěnička (Hemerka), 32. Bína (Punčochář), 38. Curney (Pěnička), 40. Bína (Chroust), 44. Pěnička (Gruber). Rozhodčí: Vašíček, Kačer. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváků: 126.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Fořt, Hemerka, Zakonov, Suchánek, Koláčný, Gruber - Beneš, Curney, Hemerka - Tokoš, Tomašík, Šebek - Bína, Punčochář, Tad. Chroust - Korych.

Kalendář ukazoval 26. září 2020, když Mladá Boleslav opožděně vstupovala do předchozí superligové sezony a doma po koronavirových trablech padla s Vítkovicemi. 

Od té doby zvládla všech dalších 25 kol, devět zápasů v play-off včetně Superfinále i čtyři zápasy nového superligového ročníku. V součtu je to 38 výher a také rok bez porážky. Trenér Petr Novotný má od svého nástupu na střídačku v září 2019 superligovou úspěšnost přesahující 97 procent.

Pardubice nekladly Mladé Boleslavi příliš velký odpor, hosté už po první třetině vedli 5:0 díky Pěničkovi, Curneymu, Chroustovi, Šebkovi a Tokošovi.

Pětigólovou normu dodrželi hosté i ve druhé dvacetiminutovce, jejíž skóre ale otevřel domácí Pakosta. Na něj pak navázali Beneš, Pěnička, Curney a dvakrát Bína. 

Radost kazilo hostům nucené odstoupení Zakonova, který doplatil na pád u mantinelu poblíž vlastní střídačky. 

Mladá Boleslav si odvezla 38. superligovou výhru v řadě s konečnou podobou 11:2 a bude se připravovat na úterý. Do Městské sportovní haly přijedou v aktuální sezoně neporažení Bohemians, začátek je v 17.00 hodin.